RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En attraksjon i Tippeligaen

Jeg skal ikke sitte og proklamere for hele verden at vi har en ny Alanzinho i Tippeligaen, men jeg tror ikke Diego Guastavino står så mye tilbake for ham, når det gjelder underholdningsverdi. Etter juleferien har Lyns uruguayanske stjernespiller vist gryende takter, og i de to kampene Lyn har spilt på La Manga har han imponert stort, i to forskjellige roller.

I den forrige kampen mot RBK fikk han spille i drømmerollen som spiss, og tidligere landslagssjef hyllet han underveis.

- Denne spilleren har potensial til å bli en gigant i Tippeligaen, og han har en vidunderlig teknikk og en fantastisk fot, så om Lyn beholder han hele sesongen kan de gjøre forhåndstipsene til skamme, var betegnelsen han fikk fra Nils Johan Semb.

Personlig synes jeg denne gutten fortjener å gjøre det bra, og jeg unner han det så utrolig mye. Han kom til oss i mars i fjor, og var et helt ubeskrevet blad som kjapt fikk merkelappen "den nye Alanzinho" av norsk presse. Problemet hans var at Espen Hoff spilte på plassen han var tiltenkt, og dermed ble det lite spilletid på han, noe han fortalte meg at gikk tungt inn på han.

At han fikk ekstra fri av Kenta i forbindelse med juleferien til å være sammen med familien i Uruguay, tror jeg ble alfa omega for han, for etter jul har han vært et annet menneske.

I dag fremstår han som en lykkelig gutt utenfor banen som skal bli pappa om tre måneder, og som ønsker å oppdra ungen sin i Norge.

- Jeg vil at ungen min skal vokse opp i Norge og lære sin gamle far å snakke norsk, har han sagt til meg flere ganger, gjerne med et stort smil om munnen.

For det er nettopp her jeg tror nøkkelen til den sportslige suksessen ligger, i gleden av å spille fotball i en klubb som setter så stor pris på han.

Lyn er som familien min når jeg ikke er hjemme, og jeg trives utrolig godt, sier han til meg støtt og stadig når han kommer innom kontoret mitt i forbindelse med lunsjene.

For selv om han trives i Lyn, er han ikke helt dus med språket ennå, derfor er det godt å ha noen å snakke skikkelig med hvis ikke Pratto er i nærheten.

Personlig tror jeg vi har store ting i vente av Diego i år, for det bor så ufattelige mye bra fotball i den kroppen, og hvis han får spille i sin favorittposisjon så tror jeg også vi kan overraske mange. Jeg skal ikke si hva jeg tror riktig ennå, det synes jeg er for tidlig, men jeg er ganske sikker på at vi kommer på øverste halvdel av tabellen.

Det tror også Diego og Lucas, som begge svarte følgende da jeg spurte dem om hva de trodde om sesongen.

- Vi skal vinne enten cupen eller serien.

I et svakt øyeblikk lovet jeg dem billetter til Champions league-finalen i 2010 hvis det skjer, men det skal jaggu bli meg en sann fryd å bruke penger på, dersom det skjer.

Kun tiden vil vise om de får rett.

Ha en strålende god Lyn-helg alle mann.

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere