RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daniel Fredheim Holm (VIF) og Tommy Berntsen (Lyn) sammen med barn fra Lilleborg skole i Oslo på Gå til skolendagen 18. oktober.
Daniel Fredheim Holm (VIF) og Tommy Berntsen (Lyn) sammen med barn fra Lilleborg skole i Oslo på Gå til skolendagen 18. oktober.

En av tre kjører barna til skolen

Mange foreldrene velger å kjøre barna til skolen. Både Politiet og Trygg Trafikk advarer om at dette skaper trafikkfarlige situasjoner rundt skolene.

Det er Dagbladet som har gjennomført en undersøkelse blant landets foreldre.

Nesten en av tre foreldre som kjører barna til skolen, sier at avstanden til skolen er årsaken til at de bruker bilen, skriver avisen. Nesten to av ti ønsker å spare tid, mens 13 prosent rapporterer om utrygg skolevei. Sju prosent sier de velger bilen for å være greie mot barna.

- Det er mange grunner til å anstrenge seg litt ekstra for å unngå bilen når barna skal til og fra skolen, sier Tone Granaas i Grønn Hverdag.

- Skoleveien er en daglig mulighet for opplevelse, fysisk aktivitet og læring. Dette går barna glipp av i baksetet på en bil, som dessuten bidrar til forurensing og klimagassutslipp. Ved å bruke bilen ofte lærer vi også barna opp til å bli bilister, sier Granaas, som oppfordrer foreldre til å samarbeide om å følge barna til skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere