*Nettavisen* Nyheter.

En badboy i norsk hiphop

Jesse Jones lager gangsterrap og kaller seg en bad boy. Likevel er han både snill og seriøs.

Jesse Jones er aktuell med 3 The Hard Way. Drabanten er klar for å ta sitt neste steg.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

HAUGENSTUA: Hans barnebein har trådt rundt på Haugenstua, barndomsårene ble tilbrakt på Haugenstua skole og ungdomsårene startet på Hellerud videregående skole.

Han er 27 år og Jesse Jones har tatt skrittet ut av Groruddalen, men det er her minnene er og det er her de gamle vennene er. I musikkvideoen til låta Drabant samlet Jesse Jones vennene sine på Stovner og lot det være helt klart hvor han kommer fra.

Det er jo "Groruddallåta", sier rapperen, som egentlig heter Jonas Tekeste.

Drahjelp fra traverne

Mandag ble de Tommy Tee produserte EP-ene 3 The Hard Way sluppet. Tre EP-er er satt sammen, den ene representerer New York, den andre Stockholm og den tredje Oslo. Artister som Timbuktu, Madcon og Styles P bidrar på skiva.

Drabant er den første låta på skiva, og med seg har Jesse Jones storegutta Ken Ring og Saigon. Mandag ble også remixen av låta sluppet, Drabant- kjendisremix, og på denne er Vinni og Chirag med.

Ken og Tommy Tee har jo gitt meg drahjelp. Første låta mi med Tomme Tee lagde vi for to, tre år siden. Nå er planen å lage debutskiva mi i samarbeid med Tommy Tee, forteller Jesse Jones.

Ekte hiphop

Det hele startet da norsk rap for alvor ble eksponert.

Jeg hørte på det, og tenkte at jeg har mye å si og jeg skal gjøre det på norsk, ytrer 27-åringen.

Han tok pennen fatt og begynte å skrive. Det var vanskelig i begynnelsen.

Å finne teknikken og stilen tar tid. Nå har jeg min stil, og jeg lager musikk som er helt meg, det er ekte, sier Jesse Jones.

Han skriver det han føler, tenker og om det han opplever. I Drabant avslører han sin livsstil og han er ikke redd for å si at politiet ikke er hans beste venn.

Mamma har ikke hørt den enda, sier han leende, men blir fort alvorlig igjen.

Musikken min trenger ikke for alle. Folk kan si at de ikke liker teksten eller stilen, men ingen kan si det er dårlig. Min musikk er det jeg mener er den virkelige hiphopen, sier han.

Seriøs

Jesse Jones er kanskje en bad boy i gamet, men han er også seriøs.

Det vil komme fram på mitt debutalbum, sier han. For det er det hans fokus er for tiden.

Musikken var hobbyen min. Nå tar jeg det et skritt lenger, slik at jeg kan leve av den. Da er det viktig å ha en pakke som ingen andre har. Det har jeg, sier Jesse Jones.

Er han ikke i studio, så skriver han, hører på musikk eller tar en tur på byen. TV ser han aldri på, og skulle den være på går det i programmer han kan lære av.

National geografic, nyheter, Discovery ser jeg på. Jeg synes det er kjedelig å se på TV rett og slett, sier rapperen. Han er for rastløs til å holde seg i sofaen foran boksen. Han har for mye å si til å sitte rolig. Han er på langt nær tømt for ord.

Ikke et forbilde

Noe rollemodell vil han ikke kalle seg, og han vil ikke bli det. Han har ikke alltid holdt seg på matta og sier at han ikke vil at hans egen lillebror skal se opp til han.

Men på en annen side må foreldre passe på ungene sine selv. Livsstilen min har vært vanskelig, og jeg sier det i tekstene. Nå gir musikken meg positiv fokus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.