RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én bande, vårt problem

En vår, sommer og høst er gått hvor ett av de store samtaleemnene i Bydel Vestre Aker har vært frykt og frustrasjon. Det har rettet seg mot såkalte irske travellers. En gruppe reisende som har ett mål med å være i Norge. Nemlig å tjene mest mulig penger. Og det på lettest mulig måte. De har reist rundt og tilbudt svart arbeid. Som oftest asfaltlegging for huseiere. Og som oftest utført med slett kvalitet. Penger for jobben har de fått rett i lommen. De som har våget å klage på jobben de gjør, har fått beskjed om at de bør betale dersom de skal beholde helsen. Anmeldelsene har nærmest vært fraværende. De som har kjøpt svart og dårlig arbeid, pleier sjelden å gå videre med det. De svelger kamelen og betaler.

Med tilholdssted ved Bogstad camping med sine varebiler og campingvogner har de spredd frykt og uhygge for mange. De har parkert hvor de vil og brydd seg mindre om hva andre synes om dem. Da en av campingvognene deres eksploderte og brant opp tidligere i år, rant begeret over for mange. Det etter at det hadde kommet inn flere bekymringsmeldinger fra butikkeiere og andre næringsdrivende. Flere følte seg truet av det mange mente var en bande med bøller. Bøller som gjorde hva de ville. Bydel Vestre Aker, med leder i bydelsutvalget Elin Horn Galtung i spissen, mente nok var nok. Sammen med blant andre tidligere byrådsleder Erling Lae, mante hun til kamp mot banden og krevde at politiet skulle reagere.

Flere mente at banden fikk liten, eller ingen prioritering av Majorstua politistasjon. Bydelen skrev brev til stasjonssjef Arne Solberg. Og nå har han svart. Både pr. brev og i denne ukens Akersposten. Han svarer blant annet at de har kontrollert banden. Og at de har instrukser på hvordan travellers skal takles. Solberg legger ikke skjul på at han føler mye av kritikken er uberettighet. Han forholder seg til at det kun er levert inn én anmeldelse relatert til banden. Et samarbeid mellom Bydel Vestre Aker og politiet virker per i dag fjernt. Om det ikke er en isfront mellom partene, så er forholdet ganske så kjølig.

Men vi tror et samarbeid, eller en forsoning, vil komme. En bande som reiser rundt og tilbyr dårlig arbeid og som spiller på frykt, gavner ingen. Vi må passe mer og mer på våre verdisaker. Samtidig får politiet stadig nye utfordringer som de må takle med ressursene det har. De kriminelle er ikke avhengig av arbeidstider og budsjetter.

Stasjonssjef Arne Solberg sier til Akersposten at han ikke ønsker at et samarbeid mellom Bydel Vestre Aker og politiet burde starte på denne måten.

Vi tolker det som at han ønsker dialog. Det er Vestre Akers tur til å svare på brevet fra Solberg. Kanskje det vil inneholde en invitt til et konstruktivt samarbeid.

Vi tror et samarbeid, eller en forsoning, vil komme

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere