RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En bauta fyller 100

LEDER, MANDAG 26. OKTOBER 2009:

Markeringen av 100-årsjubilanten Bækkelagets Sportsklub har bidratt til å minne oss om hvor utrolig mye et godt idrettslag og idrettsmiljø kan bety for et lokalsamfunn. Å lese BSKs 100-årshistorie forteller mye om idrettslagets utvikling og rolle i forhold til samfunnet rundt seg. Helt fra kameratgjengen på fem på Bekkelaget som en oktoberdag i 1909 snakket om å starte en klubb hvor de kunne spille fotball og gå på ski sammen, frem til den store jubileumsbanketten nå sist lørdag kveld.

Fem medlemmer i starten er blitt til 2.000 i dag. Underveis har idrettslaget opplevd å bli tvangsovertatt av tyskerne under krigen, mens medlemmene fortsatte aktiviteten på egen hånd i det skjulte. Og klubben har fremfor alt selvsagt gjort seg bemerket med Norway Cup, som kom til i 1972. Som fotballpresident Sondre Kåfjord sa det under ordførerens mottagelse i Oslo Rådhus fredag: – Det er et lag i Trøndelag som pleier å skryte av at de har en klubb som har satt Norge på fotballkartet. Men de er nok bare en god nummer to. Ingen har markedsført norsk fotball bedre internasjonalt enn Bækkelaget SK gjennom Norway Cup, var de store ordene fra fotballpresidenten.

Store ord ja, men leder Henning Andersen og hans medspillere i BSK har mye å være stolt av. Det er ikke mulig å nevne alt BSK har bidratt med og alle de flotte menneskene i klubben, for her snakker vi både om olympiske mestere, verdensmestere, æresmedlemmer og verdens største fotballturnering. Mr. Norway Cup, Frode Kyvåg er en typisk ambassadør for alt som er positivt med BSK.

Men her er det mange tusen som opp gjennom årene har elsket klubben så høyt at de har stilt opp frivillig for å arrangere både Norway Cup, håndballkamper, innebandykamper, skirenn, orienteringsløp og for den saks skyld treninger. En gang BSK-er, alltid BSK-er. For det er dette BSK handler om i det daglige. Å gi barn og unge et tilbud om en organisert og positiv aktivitet som hjelper til å knytte vennskap for livet. La oss håpe BSK får nye 100 år, og at de får idrettsanlegg som gjør at det er plass også for fremtidige generasjoner som vil drive idrett i ett av Norges beste idrettslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere