*Nettavisen* Nyheter.

En bedre fremtid

Redd Barna er glad elevene ved Voksen skole liker søtt. Onsdag fikk organisasjonen en sjekk på 30 000 kroner samlet inn fra skolens kakesalg.

Voksen: - Det er veldig hyggelig for oss å få hjelpe Redd Barnas arbeid. Elevene er klar over at de er svært privilegerte som får gå på en bra skole med godt tilbud. De vet også hvor viktig det er at de hjelper andre barn, sier rektor Bjørg T. Sandvei.

Utdanning=fremtid

I samlingssalen på skolen var samtlige elever fra 5. til 7. klasse samlet til sang, informasjon og overrekkelse av sjekk. Og representanten fra Redd Barna så tydelig ut til å sette pris på elevenes innsats.
- Det skjer mye om dagen. Elevene engasjerer seg og på den måten er det med på å forandre livet til andre barn. Denne sjekken gjør det mulig å hjelpe andre til å få den utdanningen de trenger slik at de kan leve et godt liv med en trygg fremtid, sa Omar Dramee.
Etter sang fra elevene og Connect-rapen var det klart for overrekkelse av sjekken. Philip og Emilie fra 5. klasse og Torbjørn fra 7. klasse hadde tatt på seg den jobben.
- Vi har samlet inn penger fra salg av kaker her ved skolen og denne sjekken er fra både elever og lærere, sa Torbjørn til bred applaus fra medelevene.

Barnekonvensjonen

En film om Redd Barnas arbeid i Zambia og Livingstone ble det også tid til og filmen gjorde inntrykk på barna.
Omar Dramee benyttet i tillegg tiden til å sette fokus på Barnekonvensjonen. Han fortalte litt om barnas rettigheter og hvor mange land som er med. Den var det tydelig flere av elevene som ikke kjente til.
- Barn har rettigheter og denne konvensjonen er undertegnet av mange land. Det vil si at disse landene har forpliktet seg til å følge disse nedskrevne punktene. Og gjør de ikke det, får det alvorlige konsekvenser, sa Dramee.
Med ny kunnskap kunne barna vende tilbake til klasserommene vel vitende om at pengene nå vil gå til de barna som trenger det aller mest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag