RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En bit av verden på en uke


Festivalsjef:- Hver kveld etter konsertene blir det Afterparty på Belleville med Dj 99, Guttorm Andreasen, sier Archetti Stølen.
Festivalsjef:- Hver kveld etter konsertene blir det Afterparty på Belleville med Dj 99, Guttorm Andreasen, sier Archetti Stølen.
Tirsdag åpner rikskonsertene sin årlige festival «Oslo world music festival» på Rockefeller.

oslo: Oslo World Music Festival, tidligere kjent som Verden i Norden arrangeres for 14 år på rad. Finansminister Kristin Halvorsen står for åpningen av festivalen på Rockefeller, for deretter å overlate scenen til den unge spanske flamencostjernen Estrella Morente.
Tema for årets festival er sterke kvinnestemmer, og i løpet av uka har vi 20 kvinnelige stemmer rundt omkring på forskjellige scener i sentrum, sier festivalsjefen Alexandra Archetti Stølen.

Pakistansk prinsesse

Den pakistanske pop-prinsessen Hadiqa Kiani som opptil flere ganger har blitt kåret tilbeste kvinnelige sanger i sitt hjemlandet er blant årets kvinnelige artister.
For første gang får også Oslo-publikummet oppleve en kvinnelige stemme fra Irak, Farida and the Iraqi Maqam ensemble. Maqammusikken skal ha hentet inspirasjon fra tyrkiske, persiske, indiske og kurdiske snarere enn det arabiske, sier Alexandra Archetti Stølen.
I sitt programhefte beskriver rikskonsertene maqammusikken som en musikkskatt dyrket fram i borgerskapets hjem, fasjonable kafeer i Bagdad og på rituelle sufi-steder. Ellers får cosmopolite besøk av den berbiske Najat Aatabou som har tilnavnet «Atlasfjellenes løvinne».

Store artister

Selv om kvinner dominerer i år favner alikvel festivalen et bredt tilbud til publikum. Vi har alt fra klassisk musikk i kulturkirken Jakob til klubbmusikk på blant annet John Dee og Parkteatret, forteller Archetti Stølen.
Cosmopolite og Rockefeller er de to store scenene under årets Oslo World Music Festival.
Barnas verdensdager, som er et gratis tilbud for hele familien, skjer på lørdag og søndag. Grønland kulturstasjon og Asylet er plassen. Inne kan vi friste med salsaklubb for de minste, hennamaling og samisk fortellerstund, mens ute har vi telt med capoeira, sang og dans. I fjor var 2.800 personer innom i løpet av helgen. Jeg var selv der hele helga og synes det var veldig bra, avslutter festivalsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere