*Nettavisen* Nyheter.

En dag med Diffen

- Jeg får veldig mange assosia- sjoner til min egen barndom, sa ord- fører Per Ditlev- Simonsen, da han var på besøk i Ullern bydel.

Ullern: I forrige uke var det bydel Ullerns tur til å få besøk av ordføreren.
- Jeg bor på Sjølyst selv, og det er utrolig hyggelig å være på besøk i sin egen bydel. Kanskje jeg skal bli kandidat til bydelsutvalget (BU), spøker Ditlev-Simonsen etter lunsjen med representanter fra bydelsadministrasjonen og BU.
Fra bydelsadministrasjonen i Drammensveien 133 går turen videre til den midlertidige barnehagen i Monolitveien, der flagget vaier for det celebre besøket.
- Jeg tror vi flagger fordi noen har bursdag, mener Marte (4 1/2).
- Nei, det er fordi borgermesteren er her, sier venninnen Celina (4 1/2).
- Er han en viktig person?
- Nei, det tror jeg ikke, men han ser snill ut, synes Celina, som blir veldig glad når hun hører at ordføreren har tatt med seg puslespill, CD med oslosanger og reflekser til avdelingen hennes.
- Litt som julenissen!
Fra Skøyen går ferden videre til Hjørnesteinen på Ullerntunet. Hjørnesteinen er et åpent treffsted for ullernbeboere med psykiske helseplager, og ordføreren blir ønsket velkommen av brukere og ansatte. Senteret har kontakt med rundt 120 brukere, og på en gjennomsnittsdag er 16 personer innom.
- Brukerne er mellom 18 og 70 år. Noen trenger hjelp til å komme seg gjennom en livskrise og er innom her et par ganger. Andre er her hver dag, forteller Gerd Lindeberg, seksjonsleder for psykisk helse.
- Jeg hadde ikke kommet meg gjennom hverdagen uten dette stedet, roser en fornøyd eks-alkoholiker.
- Jeg treffer mange mennesker, men det er ikke mange som klarer å fremstille sine personlige problemer på en så profesjonell måte, sier en tydelig imponert ordfører etter møtet med brukerne, før han haster videre til Skøyen/Smestad seniorsenter.
- Du gikk glipp av seniordansen, forteller frivillig Ingrid Røer Huseth, når følget ankommer - litt etter skjemaet.
- Det var veldig synd, sier Ditlev-Simonsen, og røper at han foretrekker swing.
Skøyen/Smestad seniorsenter har rundt 1100 brukere. To av dem er Ingrid Røer Huseth og Solveig Øi.
- Vi syntes vi måtte komme og lytte litt. Han er en veldig hyggelig mann og en god ordfører.
Sist ordføreren besøkte senteret glemte han å rose de mange ansatte og frivillige. Det fikk han kjeft for etterpå. Derfor benyttet han anledningen til å takke både ansatte, frivillige og lokalpolitikere for det viktige arbeidet de gjør for bydelens eldre.
- Det gjør ikke noe om jeg blir enda eldre, for her har man jo så mange steder å gå!Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.