*Nettavisen* Nyheter.

En dag med Panto

Ti barn fra barnehagen Bukken Bruse er på omvisning hos Oslo Spovognsdrift. Panto, Trikkens nye maskot, er med dem rundt.

Majorstuen: - Hvem pleier å bo i stallen, spør Trikkens Tove Oskarsen, som er leder for barnehageprosjektet.
- Hesten, mumles det forsiktig i barneflokken.
- Riktig, men her er det jo ingen hester. Dette er en trikkestall, sier Tove. Barna står i samlet flokk rundt henne mens hun spør og forteller om forkjeller på ulike kjøretøy. Bilen kjører på hjul på veien, trikken kjører på skinner. Bilen trenger bensin eller diesel, trikken går på strøm.
- Vi er mye ute på tur med de store barna, sier styrer i Bukken Bruse Barnehage, Hilde Mæland.
- Derfor synes vi det er viktig at de lærer seg trafikkreglene, hvordan de skal oppføre seg på trikken og at trikken er miljøvennlig. Og barna gledet seg stort til å treffe Panto, skjønt han skapte delt stemning da han viste seg.
Vel inne i stallen får barna klyve ombord i en tom trikk, etter at de hadde lært hvordan de skal få dørene til å åpne seg.
- Når døren er åpen, kan ikke trikken kjøre, men dørene går igjen helt av seg selv etter fire sekunder. Vet dere hvor fort det er, spør Tove og barna blir med å telle: En- to- tre-fire.Inn på trikken snakker de om å løse billett, hvor man kan se hvor trikken skal og at det er viktig å sitte stille. Deretter får alle barna prøve seg som trikkefører og noen får til og med tute med hornet. Høydepunktet for de små kom kanskje etter omvisningen, da Panto inviterte på saft og boller.
- Jo tidligere ute man er med å kommunisere sikkerhet til barn, jo bedre er det, sier Tove Oskarsen.
- Vi vil lære de små å bli trygge i trafikken og på trikken. Barn bruker for eksempel ofte lengre tid enn voksne på å gå om bord og da vil det være trygt for dem å ha lært å trykke på riktig knapp, så døren blir stående oppe lenger. Vi vil at barna skal oppleve det som trygt og enkelt å kjøre trikk.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.