RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politisk rådgiver til kunnskapsministeren, Audun Kolsrud Herning, får en bønn om flere førskolelærere av Oline Forberg i Blåbærskogen Barnehage. Katarina Finneng og Ellen Trandem Gallis ser på. Foto: Privat
Politisk rådgiver til kunnskapsministeren, Audun Kolsrud Herning, får en bønn om flere førskolelærere av Oline Forberg i Blåbærskogen Barnehage. Katarina Finneng og Ellen Trandem Gallis ser på. Foto: Privat

En desperat bønn om pedagog

Blåbærskogen barnehage er på desperat jakt etter en pedagogisk leder. Men hittil har ikke ledelsen funnet en verdig kandidat. Det finnes rett og slett ikke kvalifiserte søkere på markedet.

MIDSTUEN: Mandag tok ledelsen i barnehagen saken i egne hender. De stilte på Egertorget. Der overleverte de en bønn om at det utdannes flere førskolelærere. Adressatene var barneminister Anniken Huitfeldt og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Publikum fikk, treffende nok, blåbærmuffins og flyers med stillingsannonsene. For Blåbærskogen barnehage begynner det virkelig å haste. Siden i sommer har barnehagen hatt pedagogisk leder på dispensasjon. Lederen får skryt, men styreleder Katarina Finneng mener det er helt uholdbart i lengden.

Mandag la forøvrig Statistisk Sentralbyrå (SSB) frem ferske tall på antall førskolelærere i Norge.

Frykter dårligere tilbud

Vi har søkte etter pedagogisk leder i Norge, Sverige og Island, uten hell til tross for at vi er en attraktiv barnehage. Ikke en gang i dagens arbeidsmarked har vi søkere som er kvalifiserte nok. Det er ikke holdbart. Dette kan få negative konsekvenser for barna. Vi frykter at barna ikke får det tilbudet de skal ha, sier Finneng.

Hun peker på at barnehagen i dag driver på en midlertidig dispensasjon, uten pedagogisk leder.

Vi kan ikke få fornyet denne dispensasjonen gang på gang. Vi lever i frykt for at barnehagen må stenge.

For få førskolelærere

Daglig leder i barnehagen, Ellen Trandem Gallis, mener det er alt for få førskolelærere i landet.

Vi trenger flere utdannede førskolelærere for å kunne jobbe i tråd med rammeplanen og opprettholde det faglige nivået som kreves.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere