*Nettavisen* Nyheter.

En dømt for drap

Dømt til fire års fengsel for drapet på Jonas Pedersen.

SENTRUM: Etter den brutale voldshandlingen på Europaplass før jul er en mann dømt til fire års fengsel for vold med døden til følge. En mann ble frifunnet, og en mann ble dømt til 90 dagers fengsel for medvirkning til flukt.

Mennene er av polsk opprinnelse i alderen 49, 46 og 37 år. To av dem har adresse i Polen.

Ble slått ned på grunn av et gjerde

Hendelsen skjedde 6. desember. Avdøde Jonas Pedersen skal, i følge vitner, ha oppført seg agressivt. Han skal ha sparket i søppelkasser, snakket med seg selv og tatt ned et anleggsgjerde.

Polakkene har fortalt Tingretten at Pedersen skal ha kommet borti bilen deres med anleggsgjerdet han bar på og at dette er bakgrunnen for voldshandlingen.
Da politiet undersøkte bilen fant de ingen nyere skader.

I følge dommen slo og sparket en av mennene Pedersen, slik at han fikk brudd i nesebenet og knusningsrift i bakhodet. To dager senere døde Pedersen av skadene.
Den frikjente skal også ha stått i nærheten, mens sistemann satt i bilen.Etter voldshandlingen dro de avgårde i bilen. Da lå Pedersen igjen på gaten, og sjåføren av bilen måtte kjøre rundt offeret for å komme seg videre.

Vitne noterte registreringsnummeret

Et av tolv vitner til hendelsen klarte å notere seg registreringsnummeret på bilen og ga dette til politiet. Politiet hadde det samme nummeret registrert i registeret i forbindelse med en annen hendelse.

Politiet kunne da ringe til en av de tiltalte, og de tre meldte seg for politiet på Gjøvik. Siden da har de sittet i varetekt.

Pedersen ble tidligere på dagen tatt inn av politiet og fraktet til Legevakten. Det ble påvist amfetamin og andre narkotiske stoffer i blodet hans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag