RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En energi- og latterbombe

Det er lov å le seg fillete når Anders Hatlo, Jan Martin Johnsen og Hilde Louise Asbjørnsen fornorsker den hysteriske Mel Brooks-musikalen "The Producers".

OSLO: "The Producers" er kanskje den musikalen det har blitt knyttet størst forventninger til på mange år i hovedstaden. Klarer vi nordmenn å gjøre om Mel Brooks tvers igjennom geniale musikal til å fenge våre egne, og ikke minst på vårt eget språk? Svaret er ubetinget ja.

Timing og energi

DittOslo opplevde denne uken "den vanskelige andreforestillingen". Altså den forestillingen der premieremagien uteblir, salen ikke er full og castet kan være litt tappet av energiutblåsningen kvelden i forveien.

Det var det ingen pekepinner på da scenelampene ble slått på i Oslo Nye Teater fredag.

Sterkt cast

"The Producers" samler rutine og ungt blod på ypperste vis. I den kontekten er Anders Hatlo drivende dyktig som Max Bialystock, den drevne Broadway-produsenten som er forfulgt av nedturer. Videre gjør Jan Martin Johnsen en kjempejobb som Leo Bloom, og Hilde Louise Asbjørnsen som sprudlende Ulla. Castet ellers er også krydret med gjengangere som Geir Kvarme og veteranene Sidsel Ryen og Ivar Nørve (i sin siste rolle på scenen noensinne).

SE BILDESERIE FRA PRESSEVISNINGEN TIL "THE PRODUCERS"

Hatlo stråler

Bialystock-figuren er kompleks, og Hatlos karakter veksler mellom å få sympati og avsky fra salen. Fredag hadde han en strålende arbeidsdag på scenen, og tok publikum med energi, god timing og humor fra øverste hylle.

Fengselsscenen på slutten av stykket er meget mulig noe av det beste han noen gang har gjort.

LES INTERVJU MED HILDE LOUISE ASBJØRNSEN FRA PRESSEVISNINGEN

Tre kvalitetstimer

Med nærmere tre timer spilletid er "The Producers" et langt stykke, men energien, sjarmen og den optimale tiden mellom hver latterkule gjør sitt til at stykket foregår uten dødpunkter. Stykket er også laget slik at alle i castet får hver sin tur til å skinne, noe samtlige også gjør når anledningen byr seg.

"The Producers" er visuelt spektakulær, imponerende velspilt og sist men ikke minst hylende morsom fra start til mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere