RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En enkel tanke

I dagens utgave av Lokalavisen Groruddalen presenterer vi et utspill fra BU-representant i Bydel Bjerke, Per Morten Klette som ønsker seg en ungdomsfilmfestival i bydelen. Det er ungdom selv som skal stå for de filmatiske bidrag og alt skal skje på ungdommenes premisser.

Klette fikk umiddelbar støtte fra sine politikerkollegaer og ungdomsarbeidere i bydelen. Dette er en drømmestart for noe som kan fort utvikle seg til å være en stor mønstring av ungdomskultur.

Det beste av alt er at et slikt prosjekt skal ikke være kostbar å gjennomføre. Ungdom skal selv lage filmer med egne kamera, eller låne utstyret fra ungdomsklubber. Selve visninger kan gjennomføres på ungdomsklubbene som har mulighet til slikt. Før man aner det, kan dette utvikle seg til en stor festival.

Ungdom som deltar skal heller ikke ha begrensninger. De skal kunne lage de filmene som de måtte ønske seg. Det er likegyldig om filmen er en dokumentar, fiksjon eller musikkvideo. Det viktigste er å vise kreativiteten sin.

Unge folk i Groruddalen har hele tiden vist sine positive sider. Området vårt har lenge vært kjent som idrettsadalen. På lokale UKM og revyene har vi kunne seg også den kunstneriske siden av Groruddalens ungdom. Da er det vel et naturlig skritt videre å igangsette noe som en festival for syvende kunst.

Klette tenkte i utgangspunktet å engasjere noen ungdommer til å lage en film om hvordan de egentlig har det. Så utviklet ideen seg videre. Til slutt endte han på ønsket om filmfestival for ungdom i hele Groruddalen. Utgangspunktet til ideen om dette var en rapport om ungdom i Oslo der det påstås at det er mye «lokking». Lokking er tidsfordriv uten mål og mening. Så tenkte Klette at ungdom burde få lov til selv å vise hva er det de driver med.

Dette initiativet er derfor en meget prisverdig initiativ. Det viser hvor lett det er å sette i gang positive tiltak. Det er kun den ene gode tanken som skal til. Før man aner det kan dette utvikle seg i en storfestival

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere