RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En fantastisk god idé

Vi bor i en bydel med ca. 42.000 innbyggere (en "by" på størrelse med Sandefjord), hvorav 11.000 (på størrelse med Kongsvinger) er barn under 20 år og ca. 7.500 er under 13 år. Dette på et areal som er langt mindre enn en norsk småby. En slik tetthet betyr naturligvis at noen vil blir berørt når for eksempel idrettsanlegg skal planlegges.

Du skal ikke ha vært lenge med som frivillig i barneidrett før du forstår at de fleste idrettsanlegg i vår bydel er fylt til randen både sommer og vinter. For oss som har vært så optimistiske at vi har engasjert oss i vinteridrett, har situasjonen de siste årene blitt ganske fortvilet. For skal du utøve idrett knyttet til is, må du kjøre Østlandet rundt for å få tilgang til kunstfrosne baner. Kjedelig bruk av tid - og miljøvennlig er det heller ikke.

Når ideen om kunstis på Bogstad dukket opp var det mange av oss som synes dette var en fantastisk god ide. Her ligger et område som er mer eller mindre ubrukt i vinterhalvåret. Oslo Golfklubb omfavnet ideen om flerbruk av området, og våre ivrige lokalpolitikere tente sporenstreks - dette var nesten for godt til å være sant.

Banen ligger i nærheten av flere skoler som kan benytte isen på dagtid, ikke minst Bogstad skole som får en unik mulighet til vinteraktiviteter. Barn og voksne som de siste årene knapt har fått en uke med sammenhengende is på Røabanen, kunne nå få en ny "vinter".

Men ikke uten protester - Naboaksjonen Mot kunstisbane på Bogstad med Herr Frantzen og hans venner mobiliserte. Her brukes store ord om å ødelegge nærmiljø, store trafikale problemer, osv. De er ikke uenige i at ideen om kunstis i utgangspunktet er god, men alle andre områder enn Bogstad egner seg så mye bedre. Og kanskje det tyngste argumentet som slenges på bordet; "Lysforurensingen".

Ja, det er jo slik i dette landet; det er lyst halve året (uten at noen klager), og det er dessverre ganske mørk det andre halvåret, noe som har gjort oss etter hvert ganske flinke til å lyse opp det meste slik at vi alle slipper å sitte inne og spille Playstation halve året.

Jeg bor selv slik at jeg kan skimte lyset fra Røabanen om kvelden og gleder meg stort over at barn og voksne driver fysisk fostring til lysene slukkes kl. 22.00. Jeg bor også slik at det pga Røabanen er ekstra stor trafikk i min lille, smale villavei av foreldre som skal på trening med barna. Det er til og med blitt slik at nå spilles det musikk hver gang Dynamite Girls scorer mål på hjemmebane, noe som vi naboer hører godt. Det blir nok neppe noen naboaksjon ut av det, jeg gleder meg over Røa-jentenes suksess.

Naboaksjonen er i sine innlegg også bekymret for trafikken helt fra Smestadkrysset og opp til Bogstad. Det de ikke helt har fått med seg er at de fleste av oss som driver med isidrett og vil bruke banen på Bogstad, nå slipper å kjøre over Smestadkrysset for å utøve vår idrett. Det å få en slik bane i nærmiljøet vil rett å slett ha en stor miljøgevinst.

Jeg håper virkelig at de naboene på Bogstad som er med i aksjonen til syvende og sist forstår at dette er en berikelse av aktivitetstilbudet for alle i bydelen og ikke minst for barna som trenger dette sårt i en tid da bekymringene i større grad retter seg mot for mange stillesittende barn enn de som i fryd utøver sin idrett.

Ja, dere vil som meg trolig se lysskjæret fra banen på kvelden når dere titter ut av vinduet. Parkeringsplassen på Bogstad vil trolig også ha noen flere biler parkert enn hva som er vanlig på en vinterkveld. Slik er det å bo i en bydel med 42.000 husstander.

Prøv heller å glede dere over at barna får et unikt nytt vintertilbud i sitt nærområde.



Nils Ketil Andresen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere