Gå til sidens hovedinnhold

En fantastisk pakke

Lydbildet i World in Conflict er fantastisk. Jeg tok meg flere ganger i å dukke unna imaginære kuler.

SPILLVERKET.NO: Da World in Conflict tok verden med brask og bram tilbake i 2007 fikk det særlig skryt for noen særdeles flotte visuelle effekter det er så absolutt tilfellet også nå.

Les anmeldelsen av World In Conflict

Utviklerne har ikke sovet i timen, og har finpusset ytterligere på et allerede storslagent utgangspunkt. Det kan eksempelvis nevnes nye skygge- og lyseffekter, ytterligere detaljer på enheter, samt ekstra detaljerte eksplosjoner når granatene hagler som verst. Det ser med andre ord fortsatt svært så akseptabelt ut.

Også lydbildet henger svært godt med, jeg tok meg flere ganger i å dukke unna i det hissige kuler hvinet forbi ørene. Bedre ble det ikke da jeg måtte ta dekning under skrivebordet da en artilleribyge kom litt for nærme

For det er få spill som gjør deg så våt i buksa som World in Conflict gjør hva effekter angår. Jeg har enda til gode å se andre spill toppe detaljene på granatnedslagene av 105 mm-kanonene, napalmen som brenner trærne, og sist, men ikke minst den tilnærmet pornografiske teppebombingen.

Mer taktisk preg

Det er ikke bare visuelle effekter World in Conflict kan skryte av. De mest krevende vanskelighetsgradende er blitt enda vanskeligere, for eksempel tåler enheter nå langt mindre juling før de kapitulerer noe som gir spillet et enda mer taktisk preg enn originalen.

I tillegg er det flere oppdrag som kun gir deg et begrenset antall forsterkninger du kan kalle på, noe som virkelig gjør at du må vurdere hver situasjon nøye.

Flere sjekkpunkter

Her kommer også for øvrig et av spillets svakheter fram, såkalte sjekkpunkter er fortsatt mangelvare noe som kunne blitt forsvart med at dette gjør spillet vanskeligere, men ettersom muligheten for å lagre manuelt er tilstedet, faller det argumentet i fisk

Mer russisk, takk

Noe kritisk må også sies om forskjellen på amerikanske og russiske enheter. Rettere sagt mangelen på den hadde man kunne utført en blindtest, hadde man tvilsomt kunne sagt hvem som var hvem. Dette fjerner litt moroa med å spille de forskjellige sidene.

Av totalt tjue oppdrag er kun seks av de sett fra russernes side. Det er i tillegg nokså langt mellom hvert oppdrag som stolt kamerat.

Dette er fryktelig synd, ettersom den russiske delen av spillet er minst like spennende som den amerikanske. Det er nemlig svært interessant å se forskjellene i tankemåte og oppførsel blant de to rivalene.

Norsk øyeblikk

Spillet må for øvrig roses for at de norske fiskerne man så vidt glimter i en mellomsekvens faktisk snakker norsk.

Det er riktignok på beste riksmål, til tross for at man befinner seg i Nord-Troms, men likevel er det absolutt et morsomt øyeblikk.

Tidenes beste

Tilhører du gruppen som gikk glipp av det første World in Conflict, bør du skaffe deg Complete Edition-pakken, som inneholder både originalen og tilleggspakken.

World In Conflict er blant tidenes beste strategispill, og det sier ikke rent litt med tanke på at vi nylig har fått servert fantastiske Men of War og Empire: Total War.

Les også våre anmeldelser av:
Men of War
Empire: Total War

Tilleggspakken Soviet Assault er nokså tynn, men som et komplett spill med originalen er det tilnærmet nirvana hva strategispill angår.

Les hele anmeldelsen av World in Conflict: Complete Edition på Spillverket.no

Les også hva vi mener om tilleggspakken World in Conflict: Soviet Assault

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene