*Nettavisen* Nyheter.

En felles møteplass for store og små

LEK FOR ALLE: Eva Bakke koser seg i åpen barnehage sammen med mamma Olga, nå håper de at flere finner veien til det gratis tilbudet på Tveten gård. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

I flotte, nyoppussede og lyse lokaler kan barna boltre seg i det eneste åpne barnehagetilbudet i Bydel Alna.

Klikk på bildet for å forstørre.

FÅR IKKE FAST PLASS: Marcim, Wiktoria (3), Leszek og Kornel (2) har besøkt den åpne barnehagen flere ganger og mener det er et godt tilbud når de ikke får fast barnehageplass. FOTO: Øystein Dahl Johansen

TVETEN GÅRD: Den åpne barnehagen åpnet dørene i slutten av august og det er allerede mange som har funnet veien til bygget på Tveten gård.

– Dette er en fin møteplass hvor barn kan treffe andre barn og voksne kan snakke sammen om sine erfaringer og danne sosiale nettverk, forteller Kjersti Thoresen som er pedagog og har ansvaret for tilbudet.

Hun er også utdannet dans- og musikkpedagog, virkemidler som skal brukes ofte i den Åpne barnehagen.

– Musikk kan brukes til språklæring, motorikk og sanser, sier Thoresen til Lokalavisen Groruddalen.

Håper på flere brukere

Tilbudet er for barn opp til seks år og er gratis.

– Åpen barnehage er det første skrittet inn i barnehageverdenen, det er et fantastisk tilbud for barn og voksne som er hjemme med barn. Vi håper veldig mange finner veien hit til oss, sier Kjersti Thoresen.

Den åpne barnehagen har et tilrettelagt pedagogisk tilbud og kan hjelpe til med å sette foreldre i kontakt med nødvendige ressurser på helsestasjonen eller pedagogisk fagsenter.

– Det er også et veldig bra tilbud for å fange opp barn som trenger litt ekstra hjelp, sier Kjersti Thorsen.

– Veldig bra tilbud

Mange av dem som bruker tilbudet har ikke fått barnehageplass gjennom de ordinære opptakene.

– Vi har søkt, men ikke fått fast barnehageplass, derfor er vi her. Det er et veldig bra tilbud både for barna og oss, sier Marcim fra Tveita som besøkte den åpne barnehage sammen med Wiktoria på tre år og Leszek som har med seg Kornel på to år.

Les også: Stovner senter: Blir enda større

Sosialt for små barn

Inne får Eva Bakke (9 md.) litt mat av mamma Olga Bakke før en ny runde med leking i de flotte og nyoppussede lokalene på Tveten gård.

– Eva vil ha kontakt med andre barn og det er ikke mulig med vanlig barnehage når hun er så liten. Hun liker å være sosial med andre barn, sier mamma Olga som benytter tilbudet for andre gang denne høsten.

– Nå håper vi bare det kommer flere barn hit, sier Olga Bakke mens datteren krabber hurtig i vei mot spennende og fargerike leker.

Den åpne barnehagen holder åpent mandag, tirsdag og onsdag.

Les også: 26 kjørte for fort på skoleveien

Kultur på gården

Resten av uka brukes lokalene med en korttidsbarnehage drevet med base i gratis kjernetid og Groruddalssatsingen.

Tveten gård er under rehabilitering, men fortsatt flittig brukt. Det er i dag blant annet dagsenter for eldre, fritidsklubb, tilbud til voksne med psykiske problemer og tilbud til ungdom som faller ut av skolen, søndagskafé og andre kulturelle arrangementer på gården.

Andre saker fra mediehuset dittOslo:

Bo og dra på skattejakt i denne villaen

Helseradio på tre språk

Knivstakk for å hevne død kjæreste

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag