RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En forestilling full av sukker


Bak f. v: Karen E. Myrvold, Hanna Aanensen, Cathrine Villars-Dahl, Irene Vaksdal, Desiree Vaksdal og Cornelia Webster Bryhn. Foran f.v. Thea Skirstad, Mads Francis Vale Kjeldsberg, Marcus Sebastian Hovet og Kaja Piene
Bak f. v: Karen E. Myrvold, Hanna Aanensen, Cathrine Villars-Dahl, Irene Vaksdal, Desiree Vaksdal og Cornelia Webster Bryhn. Foran f.v. Thea Skirstad, Mads Francis Vale Kjeldsberg, Marcus Sebastian Hovet og Kaja Piene
Det er sukkersøtt på scenen når elever ved Uranienborg skole viser sine kunster. I går fikk klassekameratene se hva teatergruppen hadde satt opp. Hva synes du om forestillingen? Gi din kommentar nederst i saken

Ti skuespillere, en scene i Uranienborg menighetshus, kostymer og kulisser er det som skal til for å få elever ved Uranienborg skole til å le. Skuespillerne er selv elever ved skolen og på mandag spilte de for sine klassekamerater og den yngre generasjon ved skolen.

Forestillingen har ulike sketsjer og viser ulike mennesker og deres holdning og forhold til sukker. I tillegg viser skuespillerne hvordan livet hadde blitt om det ble lagt ned et lovforbud med sukker.

Noen er glade for lovforbudet og har kjempet lenge for å få det i havn, andre blir fryktelig lei seg og vet ikke helt hva de skal gjøre videre. Heldigvis har man professor Våge som finner et substans for det hvite gullet.

Gjennom filming, dans, talkshow og andre små scener får de publikum til å le, og kanskje lengte litt etter en sjokolade.

SE BILDENENE FRA FORESTILLINGEN HER

Skummelt å spille for medelever

Forestillingen ved navn Og sugar- det søte liv hadde première på søndag. Men på mandag var det ti nervøse skuespillere som viste forestillingen for sine medelever.

Det er noe av det verste, det å spille foran klassen. De er like gamle og kjenner oss så godt, sier Irene Vaksdal.

Det er Marcus Sebastian Hovet enig i.

De vet hvordan vi er og de kan hende de tuller med oss om dette senere, sier han.

Likevel er det med fattet mot alle går på scenen, selv om nervene sto i spenn før salen ble full.

Mere skuespill

Skuespillerne, eller elevene, har øvd i et halvt år.

Vi fikk temaet sukker. Deretter skulle vi spinne rundt dette. Sammen kom vi opp med mange ideer. Vi har skrevet og laget alt selv, med litt hjelp fra lærerne, sier Mads Francis Vale Kjeldsberg.

De ti elevene synes premièren på søndag var morsom. Mads skalv litt i de første scenene, avslører han.

Men det ble bedre etter hvert og jeg koste meg, sier han.

Det beste med skuespill er jo å kunne vise det vi har laget på scenen. Det er også godt med litt press og gøy med oppstyret rundt, sier Marcus.

Også er det gøy å oppleve å stå på en scene, foran et publikum, legger Irene til.

Selv om Oh suger- det søte liv er over, legger ikke elevene skuespillet på hylla.

Nå er det bare å presse videre og lage et nytt skuespill, sier Mads.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere