RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En fortvilt situasjon


30.000 kroner vil det koste å reparere bommen på Mons Søviks plass etter siste hærverksrunde. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
30.000 kroner vil det koste å reparere bommen på Mons Søviks plass etter siste hærverksrunde. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
For bussbommen på Mons Søviks plass startet 2009 med hærverk for 30.000 kroner. Naboene fortviler over at ingenting hjelper.

LOFTHUS: I fjor skrev Nordre Aker Budstikke om hvordan bussbommen på Lofthus, som separerer Frennings vei fra Årrundveien for å hindre personbiltrafikk og gjennomkjøring i boligområdet, i årevis har blitt utsatt for gjentatt hærverk.

LES OGSÅ: Hjemsøkt av hærverk

I 2008 brukte Samferdselsetaten anslagsvis 100.000 kroner på reparasjoner, men nok en gang er bommen ødelagt.

Har brukt rå makt

Etter at bommen ble bøyd i fjor høst, satte Samferdselsetaten opp en ny bom. Et stålrør som skulle tåle mer. Men få uker inn i det nye året er bommen borte.

Den har blitt utsatt for hærverk igjen, så til de grader! Det er helt utrolig at noen kan gjøre slikt, sier Bjørn Pedersen, leder av Lofthus hageby vel.

Pedersen mener bommen har blitt dratt av, muligens med kjetting, eller kjørt ned med voldsom kraft.

De som har ødelagt bommen denne gangen må ha brukt en stor bil. Kanskje en lastebil, sier Pedersen.

Han mener de gjentatte angrepene på bommen er en fortvilet situasjon for nabolaget.

Det kjøres i en helt annen hastighet her nå. Det er stadig flere som oppdager at bommen er borte, og tar snarveien. Særlig i rushtiden er det ille, sier Pedersen, som bekymrer seg for fotgjengerne i nabolaget.

Styresak

Da Nordre Aker Budstikke i fjor skrev om bomproblematikken, kom det en rekke leserkommentarer både for og i mot bommen. Styret i Lofthus hageby vel derimot, med sine 300 medlemmer, gir enstemmig støtte til bommen. 10. februar skal styret drøfte hvordan de videre skal håndetere saken.

Nå kommer kamera

I fjor høst fortalte Per Laudal i Samferdselsetaten at et overvåkningskamera snart ville være på plass, og at dette forhåpentligvis ville redusere hærverket. Både skilt og oppheng til kamera er satt opp, men kameraet ble aldri montert.

Vi hadde litt problemer med testingen av kameraet, sier overingeniør Laudal, som er forsiktig med å love når det vil være på plass, men håper på en uke eller to. Bommen vil uansett ikke bli satt opp igjen før kamera er montert.

Har ikke gitt opp

Laudal beregner at de siste ødeleggelsene, som også gikk utover motoren som hever og senker bommen, denne gangen vil koste 20.000-30.000 kroner å reparere.

Med 100.000 kroner i utgifter til repasrasjoner i fjor, og 30.000 bare i januar i år, vil det komme til et punkt hvor det koster mer enn det smaker, og dere må gi opp denne bommen?

Nei, vi har ikke gitt opp. Det er et politisk vedtak på at den skal stå, og da må vi følge det, sier Laudal, som likevel ikke utelukker at vurderingenetterhvert kan bli en annen.

I første omgang må vi se hva som skjer når overvåkningen kommer på plass, sier han.

Vedtaket står fast

Ivar Christiansen (Ap), leder av bydelens miljø-, plan - og samferdselskomité, nekter å gi etter for vandalene.

Det er et politiske vedtak fra mange år tilbake om at denne bommen skal hindre gjennomkjøring i boligområdet. Det vedtaket står fast. Hvilke signal hadde det sendt dem som begår selvtekt om vi ga opp, og fjernet bommen? sier Christiansen.

Samferdselsetaten må sørge for at vaktholdet blir godt nok, sier Christiansen, som håper Laudal og hans menn neste gang setter opp en enda mer robust bom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere