*Nettavisen* Nyheter.

En fotballspiller og en gentleman

 

Et av livets mange mysterier er hvorfor barn trenger åtte ukers sommerferie. Er det fordi den vanlige skoledagen er så utmattende og ødeleggende på både kropp og helse at de må ha så lang tid på å bygge seg opp mentalt og fysisk? Må utslitte lærere på rehab og avpillefisiere seg? Eller skyldes den lange sommerferien at cocky lærere mener de gjør en dobbelt så viktig jobb for samfunnet, at de trenger dobbelt så mye ferie som deg og meg?

Ferien er over og høstens vakreste eventyr står for døren.
Nei, vi snakker ikke om skolestart, men oppstarten av Friggakademiet. Den som gjør folk av folk. Etter å ha gått på Forbundets aktivitetslederkurs i helga, skjønner jeg at en godt planlagt fotballøkt er like intens som en halvt skoleår tilsammen. Straks det ikke lenger er progresjon i en øvelse, skifter vi base. På kort tid har vi vært gjennom alle basisferdighetene og gitt barna mestring. Voila, så har ungene både fått åndelig viagra og blitt kvitt de alle bilringene som de møysommelig bygde på seg i sommerferien. Vi snakker om spett i ryggen og adrenalin rett i hjertet.

Nytt av året for Friggakademiet
er at den tidligere stjernespilleren David Brocken har gått inn som høvdingen på feltet. For alle som har hatt barna sine i hans varetekt vet de at barna står som tente juletrelys under hele økta og aldri vil gå hjem. David Brocken har drevet fotballakademi i Belgia og er av den gode gamle sorten. Alle som kommer til han og vil lære, får den samme oppmerksomheten og respekten. Er barna usikker får de selvtillit, har de valpenykker blir de pellt av like sikkert som at barn med høysnue nyser straks de putter nesa si inn på låven.

Barn fortjener massiv oppmerksomhet
og de beste trenerne fordi menneskets motoriske gullalder inntreffer når de er små. Grunnlaget legges før barn blir 10 år. På kontinentet står tidligere landslagsspillere i kø for å trene barn, mens i Norge vil alle bli tippeligatrenere. Det var før David Brocken kom inn i Friggs liv.

Mandag 17.8 er det oppstart av Friggakademiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag