RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En gledens dag


Med sang: Barna i Bauneveien hadde forberedt litt musikalsk underholdning for de oppmøtte under åpningen av nybygget sist uke.
Med sang: Barna i Bauneveien hadde forberedt litt musikalsk underholdning for de oppmøtte under åpningen av nybygget sist uke.
Bauneveien barnehage har vært en byggeplass det siste året, men sist uke stod endelig det nye bygget ferdig.

Ekeberg: Gleden var stor da lille Lars Øderud Vatne endelig kunne klippe snoren og erklære den nye avdelingen i Bauneveien barnehage for åpen sist fredag.

Et tøft år

Med det nye bygget på plass kan barnehagen som ligger vakkert til i Ekebergåsen ta imot 54 nye barn. Totalt har barnehagen kapasitet til å huse 90 barn i alderen ett til seks år.

Dette er en gledens dag, det er helt sikkert. Det er ikke til å legge skjul på at det er godt at byggingen er ferdig. Jeg nå bare berømme de ansatte for at de har vært så positive og har klart og smile gjennom et år som har vært ganske krevende, sier styrer for Bauneveien barnehage, Siri Mette Lund, fornøyd. Det nye bygget er alt i bruk og nye barn har ankommet.

I løpet av oktober skal alle de nye barna vært på plass, forteller styreren.

Vakker tomt

Siri Mette Lund har vært i Bauneveien barnehage siden 1997, og det er ikke rart at hun er glad i barnehagen som ligger i naturskjønne omgivelser med Brannfjell og ekebergområdene som nærmeste nabo.

Vi bruker skogen som ligger rundt mye og vi tar også de eldste barna med til Ekebergsletta, forteller styreren. Barnehagen jobber med sosial kompetanse etter Kari Lamers modell og de ansatte har også hatt fokus på vennskap. De har i flere år hatt en vennskapsbarnehage i Kenya som to av de ansatte har besøkt.

Moro for barna

Barnehagen har til nå hatt fire avdelinger, men med den nye bygningen på plass, har de utvidet til syv avdelinger. Byggingen begynte for i fjor høst, og prosessen har skapt en del utfordringer for de ansatte.

Vi har hatt veldig fokus på sikkerhet. Vi har måtte være nøye på at byggegjerdene er tette og at de har vært låst om kveldene. Det viktigste har jo vært å sørge for at barn ikke roter seg inn på byggeområdene, forteller Lund og legger til at for barna har det året som har gått vært morsomt. Ja dette er god rekruttering for byggebransjen. Særlig når de store maskinene har vært her, så har barna hengt over gjerdene. Og det har dukket opp bemerkelsesverdig mange Byggmester Bob-kostymer, forteller styreren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere