RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En glo må ha blusset opp

Brannvesenet var helt sikre på at de hadde fått slukket en TV-brann på Ulsrud. Mest sannsynlig har en glo blusset opp igjen, og dermed ble huset totalskadd.

Ulsrud: Det var sent tirsdag kveld meldingen kom om brann i Østbyfaret 18 på Ulsrud. Etter bare noen få minutter var varmen i en TV slukket og den 88 år gamle kvinnelige beboeren var ute.

Det ligger i brannvesenets rutine å gå gjennom en bolig med varmesøkende kamera etter brann, og dette ble også gjort på Ulsrud.

Men sannsynligvis har en glo blitt liggende, og bare noen minutter før 04.30 kom ny brannmelding, og denne gangen ble det mer alvorlig. En 64 år gammel kvinne kom seg ut i tide.

På kort tid slo flammene ut gjennom vinduer og tak i andre etasje.

Store styrker fra brannvesenet hadde en betydelig oppgave med å få slukket, men etter halvannen time var det bare etterslokking igjen - og denne gangen enda sikrere undersøkelse for å være sikker på at alle glør var funnet.

Til Aftenposten sier fungerende brigadesjef Frode Velten at de i denne brannen var maksimalt uheldig.

Selv om alle prosedyrer ble fulgt, var det altså mest sannsynlig en liten glo de ikke hadde registrert, og denne blusset opp igjen.

I ettertidens klokskap kan man si at vi kunne ha vært der lenger første gangen.

Men brannvesenet var altså sikre på at de hadde fått med seg den minste lille mulighet for at det skulle blusse opp igjen.

Tomannsboligen i Østbyfaret fikk meget store skader.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere