RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En global stemme for kvinner


Else Lundgreen er president for Oslo/Nordstrand Soroptimistklubb. Klubben inviterer til konsert med Røa storband i Nordstrand kirke den 21. april. Billettinntektene går til humanitære prosjekter.
Else Lundgreen er president for Oslo/Nordstrand Soroptimistklubb. Klubben inviterer til konsert med Røa storband i Nordstrand kirke den 21. april. Billettinntektene går til humanitære prosjekter.
Soroptimistene er en organisasjon med kvinner - for kvinner.

NORDSTRAND: Else Lundgreen er president i Oslo/Nordstrand Soroptimistklubb, en klubb bestående av 25 medlemmer som feirer 20 års jubileum den 5. november.

Jeg har vært aktiv i klubben siden 1993, og er inne i mitt andre og siste år som president, forteller Lundgreen.

For kvinner

Soroptimistene er en frivillig organisasjon bestående av yrkesaktive kvinner som jobber for kvinners rettigheter verden over. I Norge er det 65 soroptimistklubber og cirka 2000 medlemmer på landsbasis. En hjertesak for soroptimistene er trafficking.

Vi gir støtte til ROSA-Help som er en del av regjeringens handlingsplan mot menneskehandel, forteller Lundgreen. Som et ledd i denne støtten selger klubben rosa sløyfer som går til inntekt til ROSA-prosjektet.

Søker bevisstgjøring

Klubben på Nordstrand møtes ti ganger i året.

På møtene inviterer vi ulike foredragsholdere. For vel så viktig som å støtte gode formål er bevisstgjøring rundt kvinnespørsmål. Det er viktig å holde seg oppdatert og sette i gang en debatt, forklarer Lundgreen. Soroptimistene er rådgivende organ til FN så et visst kunnskapsnivå er naturlig nok påkrevet.

Vi søker stadig nye medlemmer og interesserte kan finner mer informasjon på vår hjemmeside, oslo-nordstrand.soroptimistnorway.no, opplyser klubbpresidenten.

Andre prosjekter

Nordstrandsoroptimistene støtter i tillegg til ROSA-prosjektet, en mor og barn-klinikk i Nepal. Klubben betaler årslønnen til en spesialsykepleier ved klinikken. Midler til å støtte disse prosjektene får klubben gjennom medlemskontingenten samt et arrangement hver vår og høst.

På høstparten pleier vi å ha mannekengoppvisning. Og nå i april skal vi arrangere konsert i Nordstrand kirke, forteller klubbpresidenten.

Det er Røa storband med vokalist Ingeborg Hermansen i spissen som skal spille i kirken den 21. april klokken 20.00. Billettinntektene går uavkortet til de lokale soroptimistenes humanitære virksomhet. Det blir også anledning til å kjøpe den lilla sløyfen til inntekt for ROSA-prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere