En gutt i fåreklær

For første gang: Magnus Gimnes (12), her fra førpremièren på «Rockeulven» debuterer på Nationaltheatrets scene.

For første gang: Magnus Gimnes (12), her fra førpremièren på «Rockeulven» debuterer på Nationaltheatrets scene. Foto: FOTO: LINE GIMNES

I kveld, når sceneteppet går opp for forestillingen «Rockeulven» på Nationaltheatret, står en spent Magnus Gimnes (12) på scenen.

DISEN/SENTRUM: Den unge skuespiller-spiren er spent, da vi kontakter han kort tid før førpremièren onsdag.

– Det er litt skremmende ja, men det er også veldig gøy. Jeg har drevet med teater siden andre klasse, så det nærmer seg seks år, sier Magnus.

Den siste tiden har han tilbrakt mye tid i teateret, ettersom han er pliktoppfyllende nok til til kun å øve der og ikke bare hjemme eller andre steder.

– Det tar mye tid og akkurat nå er det ikke så mye tid til skolesaker, men jeg prøver så godt jeg kan å få til begge deler, sier han.

– Hvor mye trener du?

– Akkurat nå har jeg trent tre til fire ganger i uka, i helgene er det fire timer om dagen, mens i ukedagene er det seks.

«Rockeulven» er basert på brødrene Grims folkehistorie «Ulven og de syv geitekillingene», i tillegg til den russisk-fransk-rumenske filmoppsetningen fra 1976 med «Grimm og Gru», som først ble vist på norsk TV i 1983.

Daglig leder ved Den Norske Ballettskolen (DNBS), Irene Aarset Johansen, mener Magnus er et kjempetalent.

– Han har definitivt et betydelig talent innenfor teater og skuespill. Han har tidligere spilt i flere DNBS oppsetninger, men at dette er hans første forestilling på Nationaltheatret, sier en tydelig spent Aarset Johansen.

«Rockeulven» har première i kveld klokken 18.00. Det er satt opp 56 forestillinger frem til nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.