Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En halv million til kreftkamp

Paula Schelderup tar imot gardiner fra Erik Haarr. Inntektene av salget går uavkortet til Kreftforeningen.
Paula Schelderup tar imot gardiner fra Erik Haarr. Inntektene av salget går uavkortet til Kreftforeningen. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Gardina i Thereses gate er ikke som alle andre butikker. Gjenbruk, gratis-jobbing og penger til Kreftforeningen er hverdagen for gode hjelpere.

BISLETT: Lokalavisen har skrevet om Gardina og innehaver Nina Skaugen tidligere. Da rundet butikken, som hovedsaklig selger brukte gardiner, hele 100 000 kroner i mai- og alt kommer Kreftforeningen til gode. Paula Schelderup sitter blant gardiner, puter og annet stash inne i lokalene i Thereses gate 46 da Lokalavisen tar turen innom.

– Vi deler uken, og er vel rundt 5-6 som jobber her frivillig, sier Paula som selv har bakgrunn innen tekstil. Etter eget ønske tok hun kontakt med Nina, fordi hun ville bidra med noe i pensjonisttilværelsen.

Halv million

I dag er det altså hele halve millionen, som uavkortet går til Kreftforeningens barne og ungdomsarbeid, som markeres.

– Det er eks-kona som har sendt meg, sier Erik Haarr som kommer innom med flere sekker gardiner.

– Det er jo veldig hyggelig å vite at disse gardinene kommer noen til nytte, sier han før han etter møysommelig utplukking og godkjenning av varene fra Paula, forlater lokalene smilende.

Blir glade

– Folk blir så glade når de leverer fra seg gardiner til oss, sier Paula som også er fornøyd med skatten. Men det er viktig å poengtere at ikke alt taes imot.

– Nei , da får vi ikke solgt det, sier hun og sikter til noen utdaterte tekstiler og diverse bisarre artikler. Men selv det som ikke blir solgt kommer noen til gode.

– Vi leverer rester som vi ikke selger til Balder Tekstil, sier Paula. Her er målgruppen primært psykisk utviklingshemmede.

Prisene i butikken ligger fra 800 til rundt 1000 kroner paret, avhengig av lengden på gardinene

Hvis ikke Haarr og så mange andre glade givere (mange innen tekstilbransjen) hadde bidratt til Gardinas utvalg i utallige mengder med gardiner, pynteputer og små stash, ville det ikke blitt penger i kassa til veledighet.

Ja, veledighet, frivillig innsats og gleden av å glede andre lever videre!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!