RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En glad gjeng viser frem sjekken fra Sparebankstiftelsen. Foto: Anne Marie Huck Quaye
En glad gjeng viser frem sjekken fra Sparebankstiftelsen. Foto: Anne Marie Huck Quaye

En halv million til Lekern

Lekern får ny taubane og et gigantisk lekestativ til høsten, takket være Sparebankstiftelsen DnB NOR. Beboere jubler.

MARIENLYST: – Vi er veldig takknemlige, sier Siri Haavie og Inger Schrøder i Marienlyst Vel. Etter at de sendte inn søknad til Sparebanktiftelsen DnB NOR, har de nå mottatt den gledelige beskjeden om at en halv million kroner skal gis bort til opprusting av uteområdet på Marienlyst..

Glede til tross, Haavie kritisere likevel kommunen for dårlig oppfølging av fordeling av midler til utearealer for ungdom.

– Det er litt tragisk at vi har sånn offentlig fattigdom at vi må ty til Sparebakstiftelsen for å få penger, sier Haavie.

Flott prosjekt!

Banksjef Berit Aarhus er fornøyd med jobben sin.

– Dette er et veldig flott prosjekt, som fortjener finansiering, sier en glad banskjef og overrekker sjekken på en halv million kroner til Marienlyst Vel, til stor glede for alle de fremmøtte lekerne på Marienlyst.

– Vi trenger denne opprustingen, sier Helgir Gees Solheim som har jobbet ved Marienlyst Aktivitetspark i over 30 år. Han husker hvordan det var tidligere med taubanen, og er nå lykkelig for at den kommer tilbake.

– Vi takker vellet for initiativet og ikke minst banken, sier Gees Solheim fornøyd.

– Dette betyr mye for barn og ungdom i nærmiljø, sier vel-leder Inger Schrøder, som er glad områet endelig får en sårt tiltrengt opprustning.

Uorganisert lek

– Lekeområdet har i flere år vært preget av forfall. Marienlyst Vel har kjøpt inn benker og griller til området, men bydelen har ikke hatt midler til å erstatte lekeapparater som er blitt fjernet pga. skader og slitasje, forteller Inger Schrøder.

Les også: – Dette er vårt andre hjem

Det er Marienlyst Velforening som har søkt midler til «Urban moro», med fokus på at området trenger opprusting til uorganisert lek på området. Til høsten starter arbeidene, og aller først skal lekestativet på plass, siden blir taubanen satt opp, og det blir også sandkasse for de minste.

For alle

Lekern er såpass godt besøkt at det er et stort behov hele året for barn og ungdommer. For Marienlyst Vel er det viktig at Lekern er tilgjengelig året rundt, og er et gratis tilbud til barn og unge, uavhengig av foreldrenes økonomi.

– Vi håper den nye taubanen og det store lekeapparatet vi skal få på plass vil stimulere barn og uorganisert ungdom til fysisk utfoldelse og gi mestringsfølelse på ulike nivåer. Det er mye glede og forebyggende helsearbeid i en godt utrustet lekeplass, sier Haavie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere