RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En halv seier


Her foreldrerepresentanter fra noen av bydelens skoler: Cecilie Dueled, Ole Ringsaker, Brita Opheim Sauar, Lillin Knudtzon, Erik Borge Skei, Knut Olseng, Geir Brekke og Brit Reinsli, fra en samling tidligere i år.Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Her foreldrerepresentanter fra noen av bydelens skoler: Cecilie Dueled, Ole Ringsaker, Brita Opheim Sauar, Lillin Knudtzon, Erik Borge Skei, Knut Olseng, Geir Brekke og Brit Reinsli, fra en samling tidligere i år.Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Foreldreaksjonen føler de er hørt når det gjelder ny ungdomsskole på Grefsen. Men vi vil ikke slå oss til ro med en halv seier, sier de.

NORDRE AKER: Foreldreaksjonen for skoler i Nordre Aker ble historisk da foreldrerepresentanter fra samtlige grunnskoler i Bydel Nordre Aker i vår gikk sammen om en felles uttalelse til Utdanningsetaten, der de krevde en permanent løsning på bydelens pressete skolesituasjon.

Grefsen utredes

Før sommerferien ble Foreldreaksjonen og rektorer fra bydelens skoler invitert til Utdanningsetaten (UDE). Som Nordre Aker Budstikke skrev forrige uke, vil en utredning om Grefsen videregående som ny ungdomsskole foreligge i løpet av september.

Vi har stor tro på at det blir en ny ungdomsskole i Grefsen videregåendes lokaler. Løsningen har bred politisk tilslutning, og Utdanningsetaten virker nå positiv. Det vil nok kreve omfattende rehabilitering og nybygg, men vil gi en god løsning for bydelen totalt sett. Vi er svært glade for dette, sier Erik Skei, på vegne av Foreldreaksjonen.

Allerede svært presset

Situasjonen dette skoleåret er at Disen skole har måtte avvise elever. En gruppe Disen-barn måtte starte på Årvoll skole. Ullevål skole har langt flere elever enn den er dimensjonert for, Nordberg ungdomsskole er full, det samme er Engebråten, som har 200 elever i brakker, og må sende fire 10.-klasser til undervisning i Grefsen videregåendes lokaler.

Ifølge tidligere utregninger fra Foreldreaksjonen vil også Kringsjå og Korsvoll være fulle om et par år, og Kjelsås og Tåsen, som når de står ferdige etter ombygging og utvidelse, likevel vil ha sprengt kapasiteten i løpet av få år.

Ser problemet i sørvest

Vi har imidlertid inntrykk av at både politikerne i kultur- og utdanningskomiteen og Utdanningsetaten vil vurdere grundig vårt forslag om en 1-10-skole sørvest i bydelen. De er kjent med at situasjonen for Ullevål skole er prekær, samtidig som veksten i bydelen fortsetter, uttaler aksjonsgruppen.

UDE erkjenner i et notat etter møtet at problemet i denne delen av bydelen er stort, men vil vurdere en ny skole her først ved neste rullering av skolebehovsplanen. Forslaget om Berg Gård som ny skole avvises med bakgrunn i at denne blant annet er foreslått som barnehage.

Har bommet på tallene

Vi er derfor glade for at komiteen, ifølge leder Knut Even Lindsjørn, vil be byråden om en redegjørelse for tallmaterialet som ligger til grunn for planleggingen av nye skoleplasser. Nordre Aker har stor tilflytning av barnefamilier, og man har bommet før. Nå kan vi ikke lenger ligge på etterskudd. Elevene må få skoleplasser i sitt nærmiljø, sier Foreldreaksjonen, og refererer til at både Disen og Engebråten var fulle før de sto ferdige, på grunn av gale beregninger.

Kjemper videre

Vi vil ikke slå oss til ro med en halv seier, men fortsette å se på situasjonen for alle skolebarn i bydelen. Utdanningsetaten uttaler at Nordre Aker er en av de bydelene som er hardest "rammet" av elevvekst. En slik vekst er et udelt gode om det håndteres riktig fra kommunen. Vi har tro på at det skal la seg gjøre å vinne tilslutning for en slik håndtering, sier aksjonsgruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere