RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«En havn uten måker, er som en innsjø å regne»


Måkas form er påfallende lik taket på Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen. Det sikret fotografen bak, eller skal vi si foran fuglen, seier i fotokonkurransen «Oslo – byen min!».
Måkas form er påfallende lik taket på Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen. Det sikret fotografen bak, eller skal vi si foran fuglen, seier i fotokonkurransen «Oslo – byen min!». Foto: Foto: Steinar Strøberg
– Jeg hater måker, sang Odd Børretzen om livet på fjorden. For Steinar Strømberg sikret imidlertid dette fjærkledde eksemplaret på Tjuvholmen seieren i fotokonkurransen «Oslo – byen min!»

OSLO: – Her har fotografen fått et skikkelig blinkskudd, og det er nok resultatet av litt flaks, et godt øye og gode kameraegenskaper, sier juryen, bestående av dittOslos nyhetsredaktør Hege Bjørnsdatter Braaten, turistsjef i VisitOslo Tor Sannerud, og ordfører Fabian Stang.Dette bekrefter langt på vei fotografen selv, Steinar Strømberg fra Haugenstua.

– Jeg var på tur sammen med sønnen min for å se på det nye Astrup Fearnley-museet. Vi satte oss ned ved bryggekanten, og jeg tok en serie med bilder av bygget, for det var en veldig fin dag. Og der, ut av ingenting, dukket måka opp.

Vingene til fuglen er dessuten overraskende like det buede taket på den kritikerroste Renzo Piano-tegnede museumsbygningen, påpeker Strømberg, som tok bildet med mobiltelefon.

LES OGSÅ: Fotokonkurransen «Oslo – byen min!»
 

«Jeg hater måker»

Bildet av den oppmerksomhetssyke måka ble tatt en ukes tid etter at museumsbygget på Tjuvholmen åpnet i fjor høst. Og er du av dem som nysgjerrig lurer på om den avbildede måka sekundet senere traff Steinar Strømberg midt i ansiktet, må fotografen skuffe deg.

– «Jeg hater måker» sang Odd Børretzen. Du er kanskje ikke helt enig med ham?

– En havn uten måker er som en innsjø å regne, svarer hobbyfotografen filosofisk.
 

«Urbant og overraskende»

– Jeg ble inspirert over «kontrastene i natur og kultur».  Bilder formidler det moderne, urbane Oslo, som et komplement til Oslos naturmessige kvaliteter og med en måke som tilsynelatende trives i sine nye omgivelser og forsterker uttrykket på en morsom måte, sier jurymedlem og turistsjef Tor Sannerud i VisitOslo.

– Hvis man skal tillate seg å tolke litt så må det være at Oslo aldri slutter å overraske, kommenterer hans dommerkollega Hege Braaten.

Juryen poengterer at Steinar Strømbergs måkebilde er en verdig vinner blant veldig mange gode bidrag. Faktisk ble det satt rekord i fotokonkurransen med 275 bilder da fristen gikk ut i høst.

– Det gleder meg nok en lang at så mange er så flinke til å vise fram den flotte byen vår! Sier Braaten.

Det er viktig at vi klarer å ivareta den tryggheten. Selv om Oslo er kalt Tigerstaden, er den som hovedstad en varm by


Så Oslo «på nytt» etter 13 år

Steinar Strømberg bodde og jobbet i USA fra 1997 til 2010. Å «gjenoppleve» Oslo etter mange år i utlandet var en stor overgang.

– Du reiser ut med et bilde i hodet, og når du kommer tilbake er alt forandret.

– Som storby synes jeg Oslo strever litt med å ta til seg den store befolkningsveksten, sier Strømberg om det han mener er hovedstadens største utfordring.

– Men Oslo oppleves som mye tryggere enn amerikanske storbyer, som Philadelphia, New York eller Pittsburgh. Det er viktig at vi klarer å ivareta den tryggheten. Selv om Oslo er kalt Tigerstaden, er den som hovedstad en varm by, synes jeg, sier Strømberg.

Steinar Strømberg vinner et Nikon 1 J2-kamerakit til en verdi av 4290 kroner, fotoboka «Over Oslo» og to OsloPass fra VisitOslo.

Du kan delta i fotokonkurransen «Oslo – byen min!» ved å sende dine beste Oslo-bilder til foto@dittoslo.no, følge og laste opp bilder på siden facebook.com/oslobyenmin eller du kan gi dine instagram-bilder hashtagen #dittOslofoto.

Ta også med en setning om hvorfor bildet viser «ditt Oslo».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere