En hedersmann går av

Etterforskningsleder Inge Sundeng (t.v.) mottar nøklene til en for lengst skrotet Opel Corsa som Sverre Steen (60) hadde et uløselige forhold til på midten av 80-tallet.

Etterforskningsleder Inge Sundeng (t.v.) mottar nøklene til en for lengst skrotet Opel Corsa som Sverre Steen (60) hadde et uløselige forhold til på midten av 80-tallet.

Sverre Steen (60) har vært i politiet på Manglerud siden 1979, nå går han av med pensjon.

Sverre Steens (t.h.) overgang til pensjonsalderen ble feiret med kaffe, kaker og fest. Her sammen med Inge Sundeng og Hilde Frækland.

MANGLERUD: Sverre Steen kan betegnes som stasjonens hedersmann. Han har hatt evnen til å opprettholde motivasjon, arbeidsglede og moralen helt til siste arbeidsdag, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Gir av seg selv

Sverre har alltid møtt opp på jobb med en hyggelig kommentar og et smil om munnen, og ingen arbeidsoppgaver har vært verken for store eller for små. Selv med utfordringer i kø i forhold til en stor arbeidsbyrde, har jeg aldri hørt at Sverre har klaget. Han har gått løs på enhver oppgave i den hensikt å gjøre en best mulig jobb. Mange yngre i dag har ett og annet å lære av slike kollegaer. Etter en lang karriere i politiet er det beundringsverdig å ta tak i den ene straffesaken etter den andre med den samme positive innstilling. For dette er tungt arbeid som krever empati, kunne gi av seg selv og handler aldri om solskinnshistorier, sier Smedsrud

Arbeidsjern

Torsdag i forrige uke hadde Sverre Steen sin siste arbeidsdag. Fredag ble han hentet av kolleger i limousin og feiret med champagne, kaker og en aldri så liten fest på kvelden.

Sverre er et arbeidsjern av dimensjoner og går alltid ut i hundre. Jeg lurer på hva hemmeligheten er, spurte etterforskningsleder Inge Sundeng.

Champagne, parerte Sverre Steen kjapt.

Fantastisk arbeidsplass

Det vanket en rekke gaver, både fra kolleger, politimesteren og politiforeningen hvor Steen ble medlem i april 1977.

Jeg forsto det var slutt da jeg leverte ID-kortet og fikk dette kledelige pensjonskortet i stedet. Det er litt gammelmodig og trist å bli pensjonist, sa Sverre Steen i talen til sine kolleger.

Jeg synes politiet har vært en fantastisk arbeidsplass og jeg har aldri gruet meg en dag til å gå på jobben. Jeg vil takke alle mine kolleger. Jeg vil savne dere alle sammen og det gode miljøet på Manglerud. Jeg ønsker dere lykke til i lønnskampen, sa Sverre Steen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag