En helt sjef kaptein

ROS: Trenere, kollegaer og fotballskribenter er imponert over Brede Hangelands progresjon.

ROS: Trenere, kollegaer og fotballskribenter er imponert over Brede Hangelands progresjon.

En tålmodig steg for steg-filosofi er den enkle oppskriften på Brede Hangelands suksess.

SPEAKER.NO: Sett med trenerøyne er 27-åringens progresjon i tråd med hvordan unge og talentfulle spillere ideelt sett bør stake ut sin fotball-ferd mot toppen.

- Han har hatt en veldig fin progresjon - helt fra starten i Viking til mellomsteget i FC København, som var et klokt valg. Der fikk han tillit og en optimal oppladning til Premier League, sier landslagets assistenttrener Ola By Rise.

Posisjonen han nå innehar som Norges kaptein og Fulhams forsvarsbauta i Premier League er et resultat av fornuftige karriérevalg.

Les også: Milliondryss fra Vidar-bauta

Den strekker seg over åtte år. Fra Vidar og Viking i den norske eliteserien til FC København i Danmark til engelske Fulham i Premier League.

- Jeg har hele tiden beveget meg i riktig retning. Steg for steg. Premier League har vært det overordnede målet mitt, sier landslagskaptein Brede Hangeland til Speaker.no

Les også: Semb enig i kapteinsskiftet

Storklubb i sikte

Fra å være en lang, hengslete og ganske talentfull midtstopper, uten å gjøre altfor mye vesen ut av seg, har Hangeland vokst seg stor. Nå står han fjellstøtt - klar for kanskje enda større oppgaver enn å berge Fulham fra nedrykk.

- Brede har helt klart lyst til å vinne noe, og jeg blir ikke overrasket dersom andre storklubber melder seg, mener John Arne Riise, nåværende Roma-proff med et langt fotball-liv bak seg allerede - både i Monaco og Liverpool.

- Når tiden er inne for det, og Brede føler det er riktig å flytte på seg, er jeg sikker på at han takler nok en overgang. Det har han klart tidligere, sier Ola By Rise.

En svigerfars drøm

Men det er ikke bare fotballspilleren Hangeland som får skryt. De menneskelige sidene står ikke noe tilbake for det han presterer på klubb- og landslag.

- En flott type, en som du gjerne kunne ha hatt som sønn eller svigersønn, er By Rises karakteristikk av landslagskapteinen væremåte utenfor banen.

Følg kampene minutt for minutt i vårt nye livesenter

"En gigant"

«Hangeland er en gigant - en krysning mellom Nemanja Vidic og statuene på Påskeøyene», er ordene teamtalks skribent Nick Miller bruker om nordmannens Premier League-innsats for Fulham inneværende sesong.

Miller er ikke snau i sin beskrivelse av 27-åringen. Faktisk rangerer han kun to spillere foran Hangeland Steven Gerrard og Nemanja Vidic.

- Hyggelig med ros, men jeg er dypt uenig. Det er så mange gode spillere i den ligaen, sier Hangeland selv
- Jeg er ikke i nærheten en gang.

Les mer på Speaker.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.