*Nettavisen* Nyheter.

En helt vanlig dag i Oslos middelalder

TESTKUTTING: Under Kongshirden 1308 - Akershus’ testkutting fikk publikum se at griselårets rustning tålte Endre Hansens spydstikk. Foto: ALLE FOTO: Øystein Hjelle Bondhus

I helgen går Oslo Middelalderfestival 2011 av stabelen. Se bildene fra lørdagen!

Klikk på bildet for å forstørre.

SJONGLØR: Å spise et eple mens man sjonglerer to brennende fakler er visst ikke noe problem.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKARPT: Sverdfektingen var et populært innslag blant både store og små.

Klikk på bildet for å forstørre.

KONTRASTER: Nytt i Bjørvika møter gammelt i Middelalderparken.

OSLO ØST: Lørdag og søndag ble årets utgave av Oslo Middelalderfestival arrangert, med spennende aktiviteter for både store og små.

Del på Facebook

Oslo-ordfører Fabian Stang åpnet festivalen lørdag formiddag, i en seremoni ved ruinene av Mariakirken. Der fikk publikum blant annet høre skuespiller Liv Bernhoft Osa lese fra Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter, og seremonien, der Oslo Domkirkes guttekor bidro med flott sang, markerte også starten for 19 pilgrimers ferd mot Trondheim.

Testkutting

Oslo Middelalderfestival har som mål å sette fokus på Oslo bys spennende og mangfoldige historie, og som vanlig ble dette gjort med stil. Festivalen bød på et bredt utvalg av aktiviteter for hele familien, med bueskyting, sverdfekting og teaterforestillinger som populære innslag. Populært var det også da Kongshirden 1308 – Akershus gjennomførte en såkalt testkutting. Her ble et griselår - først med-, så uten rustning - hugget og stukket med ekte sverd og spyd, for å demonstrere hvilken effekt disse våpnene hadde i strid.

Energisk teater

I teaterteltet vartet energiske Teater Teatro opp med forestillingene “Frøken Persille” og “Vargen og Rävprinsessan”, mens festivalen også bød på middelalderkonserter, blant annet ved det tsjekkiske bandet Peregrin.

– Mye å få med seg

Ved å ta turen innom bodene eller teltene til de ulike middelalder-inspirerte foreningene på festivalen, kunne publikum få et godt innblikk i osloboernes felles historie.

Terje Hermansen var en av mange fornøyde festivalgjengere på Oslo Middelalderfestival lørdag:

– Det er kjempeålreit å være her, og det er ekstra spesielt siden festivalen blir arrangert på historisk grunn, sier Hermansen, som syntes det var gøy å få et slags tidsbilde fra livet i middelalderen.

Også Kristin Markussen og Tobias Skarstad trivdes på festival. De to hadde tatt turen fra Lindesnes, og sammen med Kristins bror Gunnar Markussen besøkte de Middelalderparken lørdag.

– Det er veldig artig å være her, det er mye spennende man kan få med seg. Nå har vi både sett på fremvisning av hærbunad og fått smake flatbrød, forteller Kristin Markussen.

– Og vi så nettopp testkuttinga, skyter Tobias Skarstad inn.

– Ja, og nå er det videre for å se på tvekamp, smiler Kristin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag