*Nettavisen* Nyheter.

En historisk jubelhelg

BSK hadde mye å juble for under årets norgesmesterskap i langrenn. Høydepunktet kom da klubbens stafettjenter sikret en historisk medalje.

Meråker: Før årets NM på Meråker hadde aldri BSK tidligere stilt et stafettlag på jentesiden. Inger Liv Nilsen, Betty Ann Nilsen og Siri Halle sørget for en pangdebut for klubben med å gå inn til sølv, bare slått av Høybråten og Stovner med knappest mulig margin.

Vi visste på en god dag at vi kunne kjempe om medalje. Selv om vi var nær en gullmedalje, var det uansett kjempebra med sølv, sier Betty Ann Nilsen.

Ledet etter to etapper

Det var Inger Liv Nilsen som var startkvinne for BSK. Hun gikk på det hun kunne, men maktet ikke å unngå at BSK vekslet noe etter de øvrige lagene. Da hun sendte ut søsteren Betty Ann, var laget nede på 12. plass.

Betty Ann hadde imidlertid skumle hensikter på sin etappe. Da hun sendte ut Siri Halle på den siste etappen, var plutselig Bækkelagets langrennsløpere helt i front i feltet. Ned til Høybråten og Stovner på andreplass skilte det fem sekunder.

Jeg hadde bestemt meg for å gå det jeg hadde. Og det gikk veldig bra.

Spennende innspurt

Siri Halle prøvde å gå fra Høybråten og Stovners ankerkvinne, Solfrid Braathen, på starten av sisteetappen. Sistnevnte tapte også noen sekunder i starten, men etter hvert lyktes det Braathen å hente inn BSK. Etter en svært spennende innspurt, maktet også Høybråten og Stovners ankerkvinne å vinne spurtoppgjøret, slik at BSK ble henvist til sølvet.

Siri tok virkelig ut alt. Vi er uansett kjempefornøyde med sølv, understreker Betty Ann Nilsen.

Godt fristil-løp

Betty Ann hadde ekstra mye å juble for på Meråker. Torsdag åpnet hun nemlig mesterskapet med å ta bronsen på 10 kilometer fristil.

Jeg var veldig spent på forhånd, siden jeg ikke hadde gått et rent skøyterenn på to måneder. Jeg hang litt bak i begynnelsen, men klarte gå å gå et jevnt renn. Bronsen er jeg kjempefornøyd med, oppsummerer Betty Ann som også fikk med seg en femteplass fra lørdagens duathlon-øvelse.

PS!
Også stafettgutta til BSK leverte hederlig innsats. Uten Øystein Pettersen, som måtte melde forfall grunnet sykdom, var det Joachim Jacobsen og brødrene Ruben og Remi Andersen som utgjorde stafett-trioen. BSK endte til slutt på en godkjent 15. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.