*Nettavisen* Nyheter.

En hundebarnehage på tur!

ROLIG: Veldig lite bråk og krangling hundene imellom, ifølge Monica. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Monica (38) driver «hundebarnehage». – Kanskje ikke noe å bli så veldig rik av, men en utrolig morsom og givende jobb! sier den hundeglade damen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TO: I to år har Monica Austad drevet hundebarnehage i Oslo.

OSLO/KJELSÅS: «Jeg er en hundegal dame, som har drevet med hund siden jeg var 9 år.» Det står blant annet om Monica, på hjemmesiden til hundebarnehagen i Oslo: hundeglede.com.

– Jeg har alltid vært glad i hunder, og fikk min første collie da jeg var ni. Nå har jeg drevet hundebarnehage i to år, og dette er noe jeg skal fortsette med så lenge jeg kan, sier Monica Austad (38).

Avisen møter henne på tur ved Kjelsås, med ikke mindre enn åtte hunder.

– Eierne leverer hundene i «barnehagen» i Welhavens gate. Der er det to inneavdelinger, én for hannhunder og én for tisper. Hundene får gå løse sammen i avdelingene, og det er svært sjelden at det er noe bråk og slåssing. Hunder er generelt gode til å tilpasse seg, ifølge Monica, som er en 100 prosent selvlært hundepasser.

LES OGSÅ: En hund etter vaktmesterjobbing

Ut på tur hver dag

Det ser riktig så fredelig og idyllisk ut, der Monica og de åtte hundene går oppover mot – kanskje ikke overraskende – «hundejordet» ved markaporten inn til Maridalen.

Ikke noe bjeffing eller bråk.

– Det er ut på tur skogen hver eneste dag, uansett vær og føre. Det betyr jo trim både for hundene og meg, ler Monica.

Mange benytter seg av hundebarnehagen til Monica, kanskje bare et par dager i uken, kanskje fem dager i uken, noen uker eller noen måneder.

– Det er jo forskjellig behov eierne og hundene har. Noen jobber mye, og trenger dagpass til hunden. Noen har hunder som trenger adferdstrening, eller kanskje noen har en valp som foreløpig ikke kan være alene hjemme, sier Monica, som legger til at det jevnt over er så godt som fullt hele uken, fra mandag til fredag.

Maks kapasitet er i overkant av 20 hunder per dag.

LES OGSÅ: Oslos mest etterlyste hund funnet

Småhund-avdeling

– Jeg planlegger også i løpet av året å starte en egen småhund-avdeling i barnehagen. Ikke alle hundeeiere ønsker at en liten hund skal være sammen med mye større hunder, så da er de garantert at hunden kun leker med de på noenlunde samme størrelse, sier den hundeglade damen.

LES OGSÅ: Se hva som går løs i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.