RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En hyllest til skaperverket


Toivo Skogheim og Anders Nilsson utgjør et ensemble med et mangesidig repertoar, med stor variasjon i melodier, klangfarge og intensitet.
Toivo Skogheim og Anders Nilsson utgjør et ensemble med et mangesidig repertoar, med stor variasjon i melodier, klangfarge og intensitet.
Østre Aker kirke jubilerer fortsatt og inviterte til konsert; Med en musiker og komponist som gjerne omskaper naturens tonalitet til musisk naturutrykk.

ULVEN: Å fylle 150 krever en lang og innholdsrik fest. Søndag huset Østre Aker kirke en komponist av det mer originale og spirituelle slaget.

Gjerne «observert spillende på sine trerør og horn, fra det blå hav, til høyfjellet vinterstid».

Naturen

Med forankring i barokkmusikk og folkemusikk fra ulike verdensdeler ønsker Toivo Skogheim å formidle naturens inntrykk.

– Natur-musikk som viser noe av det vakre mangfold, livskraften og dybden i naturens erkjennelser og tonalitet, sier friluftsmannen som aldri er ute uten med noen av sine instrumenter på slep.

Og han blåser i det meste. Ulike barokkfløyter, bass i C til sopranini i F, naturfløyter, bukkehorn, lur, okarina og kornett.

På trykk

Komponisten Skogheim har også fått gehør fra musikkbransjen.

På kveldens konsert er også Kristin Andersen fra Musikk-Husets Forlag.

– I løpet av november kommer Toivos Toneslepe som notehefte på vårt forlag. Og vi ser med spenning fram til mottakelsen, sier hun.

Navnet Toneslepe er en assosiasjon til alle de gamle Nordmannsslepene, ferdselsveiene, som går øst vest over Hardangervidda.

Toneslepe er også navnet på ensemblet han har sammen med gitarist Anders Nilsson. Et ensemble med et mangesidig repertoar, med stor variasjon i melodier, klangfarge og intensitet.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere