RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En interessant opplevelse

Jeg tok meg en tur til såkalt «åpen halvtime» i Nordstrand bydel og fikk meg en interessant opplevelse.

Først må jeg si at det er flott at vi blant folket kan ytre våre meninger og håpe at våre klager skal bli hørt... men jeg må si jeg satt igjen med en flau smak i munnen. Er det slik politikk og bydel drives? Jeg fikk følelsen av at vi var små bønder som kom til «kongens menn», hundrevis av år tilbake.

Der satt det 15 stykker. Politikere. De folkevalgte vi har vist vår støtte i valget i høst. Hva kan vi forvente av dere? De gjorde det klart at de satt der for å høre hva vi hadde på hjertet, og ikke ville kommentere det vi kom med. Så var ordet fritt, og gjett hva som var agendaen for de oppmøtte? De eldre i bydelen og barnehagedrift. De svake gruppene mot hverandre. Man kan vel ikke si at satsingen er spesielt god for noen av disse gruppene her?

De eldre som har bygd opp bydelen til det den er i dag får slett oppfølging, både i form av elendig drift av dagsenter, hjemmehjelp og sykehjemsordninger. Jeg kjenner jeg skjemmes av slik behandling.

Vi var imidlertid der i kraft av å være foreldre. Vi er voksne bidragsytere i bydelen. Vi er de som jobber, betaler skatt og som stemmer de «store» menn og kvinner inn i styre og stell. Vi er de som bor i bydelen og ønsker å bli boende her, fordi det bør være et godt sted å være. Både for barn, unge, voksne og eldre. Flere foreldre holdt glimrende innlegg om barnehagesatsingen i bydelen. Det ble pekt på pengekutt, dårlig drifting og uforsvarlige forhold som går på sikkerhet og helse løs.

Det ble dokumentert med avviksskjemaer at bydelen daglig bryter med lover og regler. Hvor langt skal det gå? Må det skje en ulykke før noen fatter alvoret?

Dette dreier seg ikke bare om kutt i overtid og vikarer, men det var dråpen som fikk begeret til å renne over. For det var da det ble utrygt å ha barna i barnehagen, det mangler jo personale! Men det dreier seg også om at tre ansatte på 18 til 20 små barn er på grensen i seg selv. Barna skal også ha et verdig tilbud. De har krav på å få opplæring, bli sosialisert, være ute hver dag og at noen viser omsorg når noen ikke har det greit. Det er flere eksempler på at det ikke er en selvfølge her i bydelens barnehager.

Må vi ta barna våre ut av barnehagen i protest, tilkalle en hær av pressefolk og lage store plakater og kamprop for å bli hørt? Vi krever forsvarlig drift og nok personale i samtlige barnehager hver dag.

Vi krever nok bevilgninger på budsjettet slik at et helt barnehageår kan fortone seg trygt og godt både for de små, for foreldre og for de ansatte. Vi krever bedre renhold, oppgraderinger og vedlikehold. Vi krever verdige forhold i barnehagene våre!

Beate K. Kleven-Halvorsen

Mor til barn i Pynten barnehage

Innlegget er forkortet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere