RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En julegave som varmer


VARMENDE HÅNDSREKNING: Bølerkunstner Stefanie Reinhart skal lage et juletre av strikkevotter, som i januar skal gis til trengende. foto: Privat
VARMENDE HÅNDSREKNING: Bølerkunstner Stefanie Reinhart skal lage et juletre av strikkevotter, som i januar skal gis til trengende. foto: Privat
Bøler menighet og kunstneren Stefanie Reinhart oppfordrer strikkeglade til å bidra med grønne votter til et helt spesielt juletre.

BØLER: De fleste juletrær møter en ublid skjebne etter nyttår, men ikke det alternative juletreet bølerkunstner Stefanie Reinhart nå har tatt initiativet til.

For noen år siden så hun et tv-program der noen damer hadde gått sammen og «strikket» et juletre, og nå håper hun på strikkehjelp fra lokalmiljøet til å lage et tilsvarende.

Gave til trengende

– Tv-programmet inspirerte meg veldig, og jeg har hatt en drøm om å lage et slikt juletre lenge, sier Reinhart.

Det ferdige resultatet skal være en julegave til Kirkens Bymisjon.

I januar vil de få overrakt juletreet med alle strikkevottene, så de kan dele dem ut til trengende mennesker i vinterkulda.

I vårt distrikt er dette tidligere blitt gjort på Lambertseter bibliotek, hvor husflidslag slo seg sammen og etterpå donerte vottene til Frelsesarmeen.

Tre strikkekafeer

For å få nok strikkevotter til å lage et juletre, har Reinhart slått seg sammen med Bøler menighet.
De inviterer nå til strikkekafeer tre ganger frem mot jul.

Strikkekafeene i kirken er åpne for alle interesserte, og finner sted onsdag 22. oktober, onsdag 5. november og onsdag 19. november.

I tillegg kan strikkeglade mennesker som ønsker å bidra levere inn hjemmestrikkede votter i kirken.

– Responsen hittil har vært utrolig bra, og jeg har allerede fått inn 10-15 par votter som jeg har hjemme. Vi har også satt opp kurver i kirken hvor folk kan legge votter, sier Reinhart.

Hun forteller at både lokale skoler, fritidsklubber, barnehager, aldershjem og mange andre nå er involvert i prosjektet.

– En gammel dame ringte meg, og fortalte at hun hadde åtte par hjemmestrikkede votter å gi til juletreet, sier Reinhart takknemlig.

– Overalt finnes det strikkere, og jeg håper at så mange som mulig har lyst til å bli med, oppfordrer den idealistiske kunstneren på Bøler.

«Tenner» strikkegrana

Første søndag i advent blir det en morsom variant av julegrantenning i Bøler kirke.

Denne søndagen skal de første strikkevottene henges opp på et juletrestativ, som er laget av elever på Skullerud skole.

Mens vanlige juletrær trenger vann, vil dette strikketreet vokse etter hvert som det utover i desember forhåpentligvis kommer inn stadig flere strikkevotter.

Strikk eller tegn

For at de som ikke kan strikke skal få mulighet til å være med på prosjektet, har Reinhart og menigheten også laget en julekortaksjon.

Barnehager og andre som har lyst kan lage tegninger av votter på postkort. Disse vil bli hengt opp på sideveggene i kirken i juletreformasjon.

– Da får vi vottekunst både på stativet og på veggene, sier Reinhart.

Mer informasjon om prosjektet finner du på Facebook-siden «Grønn glede – strikkedugnad i Bøler kirke» og på menighetens hjemmeside.

ANDRE FERSKE SAKER OM BØLER:

Snart åpner polet på Bøler

Nå kan Kiwi innta Bølerlia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere