En kafé for og med jenter

Kafeens leder Pia Fossum er spent på mottakelsen av det nye jentetilbudet på Furuset

Kafeens leder Pia Fossum er spent på mottakelsen av det nye jentetilbudet på Furuset

Bydel Alna fortsetter sin satsning på de unge. Jentekafé er det nye på Furuset.

Hasina Khwaja Mohammed og Shugufa Khwaja Mohammed synes tilbudet om eget treffsted for jentene på Furuset er både koselig og spennende. Greit med en kveld uten gutter.

FURUSET: Det er onsdagskveld, og i de gamle lokalene til friskolen i bygget bak senteret åpnes dørene for Furusets første Jentekafe. Kafeen er et tilbud for jenter i alderen 13-18 år og vil være åpen mellom klokka 19 og 21.30.

Dette er første steg mot å gi et videre tilbud i bydelen. Tanken bak kafeen er først og fremst å gi et tilbud til jenter, siden det ikke finnes mye av dette på Furuset, sier Pia Fossum.

Hun skal lede det nye tiltaket og får med seg 3-4 andre jenter i oppstarten.

Samarbeid

Aktivitetene det i første omgang satses på er dans, matlaging, hobby, turer og temakvelder.

Jeg er spent på hvor mange det kommer i kveld. Vi har jo ikke markedsført dette så veldig godt og lenge, men her på Furuset er det forhåpentligvis jungeltelegrafen som virker, forteller Pia Fossum.

Hun legger til at de vil bruke den første tiden til snakke med jentene som kommer innom og så styre aktiviteter og tilbud ut fra ønskene som kommer fram.

Kult

Jungeltelegrafen har nok virket. En time etter at dørene åpnet hersker det allerede stor aktivitet i lokalene. Kaffen er kokt. Den blide og spente leder tar seg av to nysgjerrige mannlige journalister, mens jentene prater i vei.

Kult og veldig koselig med en egen kafé for oss jenter. Går fint med en kveld i uka uten guttene, ler Hasina Khwaja Mohammed mens hun prøver å tre perler på en snor.

Jeg gleder meg til å være med å lage mat. God afghansk mat, sier Shugufa Khwaja Mohammed.

De to jentene er ellers aktive på mange andre arenaer. Sparker fotball og håper kafeen skal bli stedet for å lære mer dans. Hiphop så klart.

Lokalene

Jentekafeen disponerer lokalene fram til sommeren.

Tilbudet er kommet for å bli, men vi må kanskje finne nye lokaler etter sommerferien, sier Pia Fossum. Har du spørsmål kan du kontakte henne på telefon 90801719 eller pia.fossum@bal.oslo.kommune.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.