En kulinarisk drømmereise

FRA TYRKIA MED GODE SMAKER: Utallige matboder med tradisjonsrike retter var på plass under Vær Stolt-festivalen. Her fra Tyrkias stand. ALLE FOTO: Britt Nesteby Obrenovic

FRA TYRKIA MED GODE SMAKER: Utallige matboder med tradisjonsrike retter var på plass under Vær Stolt-festivalen. Her fra Tyrkias stand. ALLE FOTO: Britt Nesteby Obrenovic

Beboerne på Holmlia vet å sette pris på hverandre, og ivaretar sitt fargerike fellesskap på en god måte. Et bevis på det: Vær Stolt festivalen.

STORT OPPMØTE: Mange hadde tatt turen til årets festival i sommervarmen.

HETE RYTMER: Til stor glede for publikum ble det afrikansk inspirert dans

TRIVES : Fra venstre: Maria Aas Andersen (13), Ingrid Kristine Stensrud Blyverket (14) og Oda Svendsen (14), er enige: – Det er godt å bo på Holmlia

HOLMLIA: Festivalen gikk av stabelen for 14. gang denne helgen.

Med så mange matboder må bikinisesongen utsettes litt, for her må det smakes på tradisjonsrike retter fra mange land: Pakistan, Kenya, Tyrkia, Kurdistan, Filippinene, Nigeria, Norge og Vietnam.

Internasjonalt

Hvem har sagt at man må til utlandet for å oppleve andre kulturer? På Holmlia finner du det meste, og folk rusler rundt i det yrende folkelivet, smaker på hverandres mat og slår av en prat med kjente og ukjente.

Det er beboerne selv som arrangerer festivalen og lager all maten.

– Dette er en internasjonal arena hvor man viser sine nasjonaliteter med stolthet, sier lederen for arrangementet, Ove Bevolden. Han antyder at et sted mellom fem og syv tusen besøker årets festival.

LES OGSÅ: «Søppelsynderen» ikke kontaktet

– En tradisjon

Da Nordstrand Blads utsendte skal prøve seg på det kulinariske kjøkken, er det blitt så fullt at vi ender opp hos jentene i informasjonsteltet.

– Det er litt av et program dere skal igjennom denne helgen?

– Ja, og det er kjempemorsomt at vi har fått så mange flotte artister med på årets festival. I går var det mange lokale talenter som opptrådte, og i dag kommer det mange internasjonale artister, sier Batoul Ezzeldine (18) og Sara Senhai (18), henholdsvis fra Libanon/Palestina og Marokko.

– For oss har det blitt en tradisjon å komme hit. Vi har vært med hvert år, og gjør gjerne en innsats for fellesskapet, smiler jentene .

De kan fortelle hva vær stolt heter på deres morsmål. Arabisk: Koni fakhora/Kon fakhor. Marokkansk: Kon watka.

LES OGSÅ: Pinsefest på Mortensrud

Hete rytmer

Idet dampende afrikanske rytmer ljomer utover gårdsplassen, og både scampi og kikerter er fortært, treffer vi tre jenter som synes det er godt å bo på Holmlia.

– Med så mange kulturer på ett sted lærer vi å respektere hverandre, og på den måten bekjempe rasisme, sier Maria Aas Andersen (13), Ingrid Kristine Stensrud Blyverket (14) og Oda Svendsen (14).

LES OGSÅ:

Pengestøtte til 40 søkere

Disse får Oslo-sør kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.