RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En kulinarisk reise

Mat, ikke minst mat fra andre land, er det som skal til for å lokke Groruddøler og andre Osloborgere opp av sofaen og ut i naturen.

Lindeberg: Sist søndag formiddag inviterte Kultur uten grenser til matfestival på Nordre Lindeberg gård. Her var det mulig å få smake mat fra over 30 forskjellige land.
En jorda rundt reise i mat og smak på seks timer.

Skyggefullt men varmt

Norsk og samisk mat var også å finne. Bondekvinnelaget møtte de fleste ved inngangen med sine nystekte "sveler". Nede i skråningen var det satt opp to lavvoer. Inne i den ene lavvoen var det skyggefullt, men riktig så varmt.
To spente smårollinger fulgte spent med på hva kokka hadde i gryta på vedovnen.
- Det er litt skummelt inne i et så digert telt, men vi har fått smake på suppa, sier Martin og Helene.
- Det som ungene har fått smake og som jeg nå holder på å koke er "bidus". En suppe med reinkjøtt. Dette er vanlig samisk fest og bryllupsmat. Den må være enkel å lage da det ofte er et par hundre gjester i et vanlig bryllup, forteller Ellen Cecilie Triumf.

Brød og sirkus

Det er ikke bare mat som sto på programmet denne dagen. Underholdning i mange varianter hørte med.
På baksiden av låven, mellom alle bodene, var det rigget til med scene og bord å sitte ved. Allerede fra tidlig på dagen var alle bordene fylt opp med folk i alle aldre og fra de fleste himmelstrøk.
Circus Sibylla trollbandt både store og små med lirekasse og ablegøyer. Etter forestillingen inviterte de til sirkusskole. Der kunne de som ville lære å sykle på enhjulssykkel, gå på stram line og sjonglere.
Ved et av bordene møter Lokalavisen en familie på tre. Far er fra Argentina og mor er fra Norge. Minstemann snakker både spansk og norsk.
- Vi bor nede i sentrum, men så en annonse for arrangementet. Syntes det var en fin måte å komme seg ut på, sier mor Stina.
Familien koser seg med libanesisk og indisk mat. Minstemann Leon er mest opptatt av om det er is å få.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere