*Nettavisen* Nyheter.

En kunstner i magen

De nyutdannede kunstnerne Karin M. Keane og Tonje Kjensli har startet foretaket "Skaperlyst!" på Samfunnshus Vest.

Røa: - Vi overtok lokalene i november og kursene er allerede blitt veldig populære. På sikt ser vi for oss at dette skal være et sted hvor hver enkelt deltager får utfolde seg og brukt sin kreativitet. Med denne utsikten er det ikke vanskelig å la seg inspirere, smiler Keane og peker mot Holmenkollåsen.

Maling i ferien

Ullern Avis Akersposten tok turen mandag, første dag i vinterferien, og da var Nina Elisabeth Egelund Gjerstad (10) allerede på plass. Hun gledet seg til å ta fatt på tegne- og malekurset og på den måten utvikle sitt kreative talent.
- Jeg har vært på et par kurs før også med Karin og Tonje. Da var de på skolen min på Bogstad, sier hun.
I døråpningen står Edvard Harto (11) og Helene Vangen (9). De er begge klare til å ta blyant og pensler fatt.
- Det er morsomt å finne på noe annet enn det man vanligvis gjør i vinterferien. Og det er veldig gøy å male, sier Edvard.
Helene nikker samtykkende mens hun finner seg en plass med god oversikt.

Forskjellige teknikker

I lokalene i fjerde etasje på Samfunnshus Vest skal det både holdes kurs for voksne, barn og unge. Felles for kursene er at det legges vekt på den enkeltes kreativitet og utvikling gjennom skaperprosessen.
- Selv jobber jeg mest med akvarell og Tonje jobber med akryl, men vi kan også en god del om andre teknikker. Det er viktig at deltagerne finner det uttrykket de ønsker og videreutvikler dette, sier Keane.
Her finnes blant annet inspirasjons- og stemningsgruppe, innføring i farge for interiør og oppussing og tegne- og maleverksted for barn i grunnskolealder.
- Det er veldig gode muligheter for å være kreativ her og vi ser at folk trives her inne. Det er et godt utgangspunkt, sier Kjensli.
Edvard, Nina og Helene har kommet godt i gang med forberedelsene til dagens kurs. Nå velger de seg et eventyr som de skal la seg inspirere av.
- Nå skal dere begynne å drodle. Det husker kanskje noen av dere fra sist? Da tar dere bare blyanten og lar den tegne fritt utover arket. Deretter kan dere se om dere finner noen former dere kan bygge videre på, sier Keane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.