RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En langsiktig investering

I dagens avis bringer vi nyheten om at Oslo Idrettskrets jobber med å få økonomisk støtte fra Staten til å starte byggingen av åtte til ti ny flerbrukshaller i Oslo. To til tre av disse ønskes bygget i Groruddalen.
Ifølge styrmedlem i Oslo Idrettskrets, Richard Pedersen, er det et skrikende behov for flerbrukshaller i hele Oslo.
Det er positivt at det nå blir stilt spørsmålstegn med at det er så få haller per innbygger i hovedstaden i forhold til antallet i resten av landet, og at det nå planlegges å gjøre noe med dette. I dag er det kun én hall per 10 000 innbygger i Oslo. Med slike tall er det ikke for mye forlangt at antall haller i Oslo bør økes fra 42 til 52. Hvis Staten bestemmer seg for å bevilge 10 til 12 millioner kroner til hver av de åtte til ti hallene som ønskes bygd, er det ikke mye penger tatt i betraktning av den langsiktige effekten av flere folk i aktivitet.
Hvis staten bestemmer seg for å bevilge penger til flere flerbrukshaller, er dette også en investering i helse. Fedme blir et større og større problem, både internasjonalt, men nå også nasjonalt. Forskningsrapporter viser at barn har problemer med motorikken. For mange timer inne foran TV'en eller datamaskinen istedenfor timer i bevegelse er en naturlig forklaring på dette "handicapet" mange barn nå vokser opp med.
Det er derfor viktig at vi legger forholdene til rette for fysisk aktivitet - både for barn og voksne. Flere haller øker tilbudet. Idrettskretsene sier vi har for lite haller, idrettsklubber sier vi har for lite haller, og vi er enige. Det må bygges flere haller for at den norsk befolkningen ikke skal "forfalle", som Pedersen så bra formulerer akkurat det som er i ferd med å skje.
Oslo Idrettskrets ønsker å bygge hallene ved skoler. Apalløkkahallen ligger i dag rett ved siden av Apalløkka skole og gir elevene ved skolen mulighet til virkelig å kunne utfolde seg i kroppsøvingstimene. En stor hall gir mulighet for skoleelevne til virkelig å få boltre seg i gymtimene, og bør også gi mersmak for fysisk aktivitet også i fritiden.
Både barn og voksne trenger å være i aktivitet. Flerbrukshaller er en glimrende måte å investere Statens penger på.
Nå håper vi Staten ser nødvendigheten av å øke antall flerbrukshaller og skjønner at en investering i haller, på lang sikt også er en investering i den norske befolkningen sin helse.

Det må bygges flere haller for at den norske befolkningen ikke skal "forfalle"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere