RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En liten smak av førjulstiden


Holmliaskolenes musikkorps spilte på vei inn i Holmlia kirke.
Holmliaskolenes musikkorps spilte på vei inn i Holmlia kirke.
Både jesusbarnet og nissen dukket opp på helgens julemesser.

Vårt distrikt: Folk strømmet i hopetall til eldresentre og menighetshus denne helgen, for nå er det sesong for julemesser med hjemmestrikkede votter, nisser og jakker.

I Holmlia kirke fant vi jesusbarnet, riktignok utskåret i 1200 år gammelt oliventre. Så gamle er trærne nemlig når de slutter å produsere oliven.

For alle

Julemesse er tradisjon, og i Manglerud menighetshus fikk Line Nomkhuleko Stensrud på 4 ½ ta del i åretrekning for første gang i sitt liv. Damene vi traff bak disken for hjemmelaget julemat på Nordstrand eldresenter har vært med på å lage hygge på julemessene i henholdsvis 18 og 20 år.

Det er først og fremst hyggelige og engasjerte frivillige som holder julemessetradisjonen i gang, og på eldresentret på Manglerud var det konstant kø foran den spennende loddboden.

Selv om damene kanskje er i flertall bak salgsdiskene med tovede votter og fine steinsmykker, så er mennene med.

Siden i sommer har fire flotte godt voksne snekkergutter på Nordstrand eldresenter jobbet med pyntehyller, postkasser, kurver og skjærebrett for skinke. Lørdag sto de smilende bak disken under messen som har siste åpningsdag i dag, mandag.

Korps og dukketeater

Menighetenes messer bød også på mange kulturelle innslag, og Holmliaskolenes musikkorps entret kirken til tonene av Deilig er jorden, mens de på Mortensrud hadde julespill i kirken.

På Manglerud viste det tradisjonsrike Familieteatret Skomakeren som ventet på Jesus etter en legende av Leo Tolstoj.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere