RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En litt annerledes korpshelg


Spille på kost: Originale instrumenter ble tatt i bruk. Foto: Kaja Stabursvik
Spille på kost: Originale instrumenter ble tatt i bruk. Foto: Kaja Stabursvik
Tradisjonelle korpsinstrumenter ble lagt til side da skolekorpsene i bydel Østensjø møttes til seminarhelg på Skøyenåasen skole.

Skøyenåsen: I helgen arrangerte Østensjø musikkorps seminar der alle korpsene i Østensjø bydel var invitert. Alle møtte opp unntatt Godlia musikkorps som dessverre ikke kunne delta denne helgen.

Omlag 150 barn tilbrakte hele lørdag og halve søndag på Skøyenåsen skole der de ble delt inn i fire korps etter alder og instrumenter. Det hele kuliminerte i en kjempekonsert søndag kveld der de viste fram hva de hadde øvd på i løpet av helga.

– En kjempesuksess

Dette var første gang seminaret ble arrangert, og Merete Skavdal i Østensjø skole musikkorps forteller at alt som ble fremført på søndagen kun var resultat av bare halvannen dags øving.

– Hele helgen ble en kjempesuksess, og vi har håp om å gjøre dette igjen. Vi ser jo også hvor viktg det er å sosialisere på tvers av korpsene. Barna blir bedre kjent med hverandre, og man foår også ny musikalsk erfaring, sier Skavdal.

Stomp

Arrangørene av helgens seminar var i forkant av arrangementet opptatte av at barna skulle få utfolde seg musikalsk. Uten tradisjonelle instrumenter. Derfor hadde de leid inn Ante Skau fra Norges Musikkorps Forbund (NMF) som stelte i stand et fyrverkeri av en forestilling i gymsalen før den tradisjonelle korpsmusikken som andre ledd i konserten satte i gang.

Oppsetningen var basert på den amerikanske gruppen Stomp som spiller på bøtter og tønner, koster og vaskebrett. Korpsene var delt inn i grupper som alle fremførte stykker enkeltvis og sammen. Skavdal er svært begeistret over resultatet.

– Ante er jo et gullfunn. Han ble godt likt av alle barna og satte opp en times lang forestilling med så mange unger der alle hadde halvannen til to timer med han på øvelse, sier Skavdal.

Publikum lo og koste seg under Stomp-forestillingen, og barna koste seg minst like mye.

– Det lyste ut av øynene på barna og de lo og koste seg. Jeg tror de satte pris på litt variasjon, fra å spille på vanslige instrumenter hele tiden, sier Skavdal som håper korpshelgen kan bli en ny tradisjon i bydelen..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere