*Nettavisen* Nyheter.

En lysere hverdag

Barne- og ungdomsarbeider Cesilie Dahl og pappa Ekrem Skenderi gjør barnehagen lysere. Isak (f.v.), Guro Yan og Andreas syns det er spennende å se på.

Etter 30 år med stadig mørkere og tristere furuvegger, gleder barn og voksne i barnehagen i Oppsal samfunnshus seg over at omgivelsene er i ferd med å bli lysere.

OPPSAL: I forrige uke startet velvillige foreldre og ansatte på dugnaden som skal gjøre barnehagen lysere og mer trivelig.

Vekk med gammel furu

Alt i hele barnehagen er treverk, og endelig har vi fått klarsignal på at vi kan male over den gulnede og triste furuen, forteller barne- og ungdomsarbeider Cesilie Dahl fornøyd.

Den nærmest luktfrie og miljøvennlige malingen er sponset av Beckers via en mor i barnehagen, og passer bra med målet om å bli en sertifiserte Miljøfyrtårn-barnehage.

Trivligere og romsligere

Når vi får lyse vegger vil det bli mye triveligere og virke romsligere her. Og barnas kunst vil jo komme mye tydeligere frem på hvite vegger. Det gleder vi oss veldig til, sier Cesilie Dahl.

I første omgang er det de to storebarnsavdelingene som blir malt, men etterhvert skal hele barnehagen bli "ny".

Foreldrene hjelper til på tvers av avdelingene. En av dem som stilte med pensel og maletøy sist fredag var Ekrem Skenderi.

Jeg synes det er helt greit å bidra på denne måten. Det er bare hyggelig å male vegger så det blir fint og lyst for barna, sier pappa'n før han ivrig gyver løs på arbeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.