En månelanding, Jens!

MÅNELANDING: Moon er det mest avanserte som er kommet til DS grafikkmessig.

MÅNELANDING: Moon er det mest avanserte som er kommet til DS grafikkmessig.

Finn frem din indre helt, for Renegade Kid klasker til med et realt romeventyr på DS-en.

 

SPILLVERKET.NO: Året er 2058, og menneskeheten har for alvor begynt å ta steget ut i verdensrommet. Du styrer major Edward Kane, leder av en gruppe elitesoldater som skal undersøke om komplekset skjuler noe som kan være til fare for menneskeheten.

Men i det dere gjør dere klare, går en sverm roboter til angrep.

Les også: Lux-Pain (DS) - Usammenhengende emoeventyr

Meget god grafikk

DS-en har aldri vært kjent for å være den kraftigste konsollen, men gjengen i Renegade Kid har virkelig klart å tyne konsollen for alt den er verdt.

Moon kjører glatt i 60 FPS, og 3D-grafikken er noe av det heftigste vi har sett til DS. Inventaret er detaljert, ofte med animerte paneler og enorme maskiner som er i full gang med å gjøre jobbene sine.

Dessverre sliter Moon med det som er problemet til mange andre FPS-spill, rommene blir tidvis for tomme, kunstige og repetitive i utformingen.

Les også: Valkyrie Profile: Covenant of the Plume (DS) - Friskt pust i rollespillsjangeren

Godt styresystem

Styresystemet i Moon fungerer veldig godt. Toppskjermen brukes for å vise hva man ser, mens bunnskjermen brukes for å vise kart og velge mellom forskjellige våpen. Man styrer ved hjelp av piltastene, skyter med L-knappen, og bruker stylusen for å sikte med.

Våpnene er godt balanserte og varierte. De kraftigste våpnene har begrensninger i hvor mye ammunisjon de kan håndtere, men du vil finne oppgraderinger her og der som gjør at de kan håndtere mer.

Heldigvis vil også motstanderne du dreper legge igjen ammunisjon som ofte er av typen du trenger, og ved bosskampene vil du alltid få en siste boost før du entrer rommet.

En fordel er at ammunisjon du ikke plukker med deg, fremdeles er i rommet når du går ut og senere returnerer.

Les også anmeldelsen av Grand Theft Auto: Chinatown Wars (DS)

Janus-ansikt

En fundamental svakhet med spillet, er at det virker som de ikke helt kunne bestemme seg for hva spillet skulle være. Det legger opp til å være en krysning mellom et eventyr- og skytespill, men hovedvekt på en av sjangrene mangler.

Dette gjør at det blir for få fiender for at det skal være et skikkelig skytespill med innslag av eventyr, samtidig som at det er for lite gåter og utforskning for å være et skikkelig eventyrspill med innslag av skyting.

Avansert

Moon er noe av det mest avanserte som er kommet til DS grafikkmessig. Og det er også et høyst underholdende skytespill med en fengende historie og smarte løsninger.

Dessverre trekker mangelen på variasjon i brett, fiender og bosser ned en del, samt den ikke helt vellykkede sjangerblandingen. Allikevel er Renegade Kid inne på noe her.

Det er imponerende å se hva de har fått ut av DS-ens begrensede kapasitet, og som et alternativ til det ellers så barnevennlige utvalget til konsollen er Moon ikke det dummeste du kan kjøpe deg.

Les hele anmeldelsen av Moon på Spillverket.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.