RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mangfoldig kultur

En gjennomtelling i alle byens 15 bydeler sier det klart: Indre Øst-bydelene har en utrolig stor flora innen det frivillige liv.

Klubber, foreninger, aktiviteter og grupper, samt kor og korps, menighetsliv og andre grupperinger… mengden er stor i indre øst, større enn i de fleste andre bydeler. Tilfeldig? Eller tegn på en sterk tilhørighet?

Riktig nok har Oslos indre øst verken Opera, Nationaltheater eller en Universitetsaula. Men på Østkanten er Sagene kulturbydel, Grünerløkka har et meget folkelig og tilhørlig nærmiljø mens Gamle Oslo har middelalderens verdighet.

Det er derfor så absolutt ikke direkte løgn å påstå at Østkantens bydeler er Oslos kulturbjelke i et bilde der den frivillige, folkelige kulturen står meget sterkt.

En annen ikke-målbar verdi som levekårsundersøkelsene jevnlig farer forbi, er graden av en ”Jeg-hjelper-deg-og-du-hjelper-meg-kultur”. For bor man tett på hverandre og ikke skal forsvare verken ytre glans eller prestisje, møtes man tettere og lettere uten forsvar. ”Nærhet og naboskap” blir da mer enn teoretiske ord.

Krydrer vi så dette med en kjapp replikk og en småsalt humor på et østkantsk livskraftig talemål, er vi farlig nær en positiv understrøm av en særdeles levende, tilbakelent, uhøytidelig og livgivende østkantkultur. Fullstendig usynlig for levekårsundersøkelsene, men absolutt merkbar for østkantfolket.

Kanskje det var på tide å lage en alternativ livskvalitetsundersøkelse?Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere