En mann med stil

Travel hoppveteran: Olav Hansson imponerte med både flott stil og lange hopp i VM i 1982. Nå gjør 52-åringen suksess i næringslivet.

Travel hoppveteran: Olav Hansson imponerte med både flott stil og lange hopp i VM i 1982. Nå gjør 52-åringen suksess i næringslivet.

Olav Hansson ble kjent som "Stilhopperen fra Røa" etter VM i 1982. Nå bygger han boliger med stil på Grorud.

GRORUD: Vi møter den tidligere skihopperen på en byggeplass på Grorud. Der skal Hansson oppføre luksusleiligheter for østkantfolk.

– Jeg har alltid vært interessert i bygg, så jeg synes det er flott å drive som entreprenør, sier Hansson.

Mest kjent er uansett Røa-mannen fra VM i 1982. Da ble det sølv individiduelt og gull i lag.

– Jeg har fortsatt VM friskt i minnet. Hele mesterskapet var fantastisk for min del, sier han.

Tok revansj på Nykänen

I sin aktive karriere fikk også Hansson med seg en rekke pallplasser i verdenscupen, men ofte ble han slått av en umulig hopper fra Finland – velkjente Matti Nykänen.

– Nykänen var av en helt annen klasse enn oss andre, men jeg har i alle fall slått ham etter vi sluttet med hopp, flirer Hansson.

For i næringslivet gjør "stilhopperen fra Røa" suksess. Hansson startet først med imponert av matvarer, men solgte firmaet med solid fortjeneste. Etter det har han vært involvert i flere selskaper, blant andre Hansson Pels på Majorstuen. Felles for selskapene – uansett om det er bygg eller pels – er at det handler om stil.

Og i hoppbakken var det ingen tvil om at Hansson var den som svevde vakrest.

– Jeg hoppet nok pent. Mye av grunnen til det er at jeg hadde drevet med turn, og da hadde jeg fått god koordinasjon, sier Hansson som også fikk alle sine tre døtre med på turn.

Til OL som journalist

Også i forkant av VM i 1982 var det prøve-VM, men det ble ingen suksess for hjemmehåpet Hansson.

– Jeg var ikke god da, men i 1982 begynte jeg å gjøre det bra. Likevel var nok 83-sesongen min beste totalsesong. Året etter ville jeg gjerne til OL, men jeg brakk beinet to ganger og ble i stedet OL-reporter for VG, sier den tidligere hopperen.

Under det individuelle hopprennet i 1982 var den berømte Kollen-tåka i fokus.

– Det var tett tåke, og det ble også tett på resultatlistene. Sølv var uansett veldig bra for meg, sier Hansson.

Han regner med å ta seg en tur opp i Kollen under prøve-VM.

– Jeg drar nok og titter på, og jeg tror ikke jeg blir så fristet av å hoppe. Det vet jeg ikke om jeg hadde tatt sjansen på nå, ler "stilhopperen fra Røa".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.