RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En mann pågrepet for politivold


Vår journalist fikk se en politimann bli slått ned og sparket i Homansbyen i natt.
Vår journalist fikk se en politimann bli slått ned og sparket i Homansbyen i natt. Foto: Foto: Vidar Bakken
Politiet opplyser at en mann i morgentimene mandag ble pågrepet for politivolden i Hegdehaugsveien natt til søndag.

MAJORSTUEN: – Politiet har pågrepet en mistenkt i forbindelse med at en polititjenesteperson ble slått ned og sparket i Hegdehaugsveien natt til søndag, skriver politiets operasjonssentral på twitter mandag morgen.

– Vi har pågrepet en mann av utenlandsk opprinnelse på sin bopel i Oslo. Det gikk stille og rolig for seg, sier John Rune Lande ved kriminalvakta i Oslo til VG Nett.

LES OGSÅ: – Så nesten ut som et drapsforsøk

– Så ut som drapsforsøk

Det var natt til søndag at en politimann i sivil ble angrepet bakfra av to menn. Politibetjenten var ute på patrulje sammen med en kollega, og var i ferd med å pågripe tre personer ved utestedet Trafalger i Hegdehaugsveien.

DittOslos journalist Vidar Bakken hadde i syv timer fulgt patruljen på jobb, og ble et tilfeldig vitne til den brutale hendelsen.

Det så nesten ut som et drapsforsøk. Det var en sjokkerende opplevelse, fortalte Bakken timer etter overfallet på politimannen i Hegdehaugsveien.

Brudd på hodeskallen

Politimannen ligger nå til observasjon på Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader. Tilstanden skal være stabil, men han må trolig gjennom flere operasjoner.

Han skal ha fått knust kjeven på tre steder og har brudd i hodeskallen. Sykehuset beskriver tilstanden som stabil.

Kjenning av politiet

Mannen som nå er pågrepet vil bli avhørt iløpet av dagen. Han er født i 1986 og en kjenning av politiet, i følge VG nett.

– Han ble plukket ut av vitner og overvåkningsbilder, opplyser Lande til avisa.

Også en annen mann er mistenkt for ugjerningen. Politiet har godt signalement og vitnebeskrivelser av vedkommende, og utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere