*Nettavisen* Nyheter.

En manndomsprøve i terrenget

Thor-Erik Messel hadde i likhet med de andre deltagerne en tøff dag i Østmarka, men Bjørndal-karen kom seg til mål i Terrengsykkelrittet.

- "Birken" er ingenting i forhold til dette, fastslår Thor-Erik Messel etter å ha fullført nok en utgave av Terrengsykkelrittet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristian Torgersen vant Terrengsykkelrittet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var mange utfordringer som ventet Håkon Zahl fra Frøy og de andre syklistene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Torkel Stensrud fra Frøy passet på å få med seg niste ut på andrerunden.

HARALØKKA: 45-åringen fra Bjørndal var en av rundt 400 syklister som slet seg gjennom blodslitet i Østmarka lørdag. Terrengsykkelrittet regnes for å være det tøffeste og mest ekstreme rittet i Norge.

- Det er action hele tiden. Det ble både en slitsom og morsom tur, smiler Thor-Erik.

- Må like gjørme

45-åringen sykler for Skullerud-klubben Frøy, som er arrangør av Terrengsykkelrittet sammen med Bøler IF og magasinet Terrengsykkel. For å få godkjent rittet som maraton var runden i år 30 kilometer - og Thor-Erik var blant de mange som syklet to runder.

- Jeg hadde kramper i beina på sisterunden, og fikk noen skrubbsår etter å ha havnet i terrenget noen ganger. Men jeg slapp punkteringer denne gangen. I fjor hadde jeg fire, smiler Thor-Erik.

Han understreker at det er noe spesielt å sykle Terrengsykkelrittet.

- Du er nødt til å like gjørme, og man føler seg som en guttunge i terrenget. Det er mye lek, fastslår han.

Bjørndal-mannen hadde også med sønnen Lars i Østmarka lørdag, men for ham gikk det ikke like bra.

- Han kolliderte med en annen syklist og fikk ødelagt setet, så han måtte bryte. Da mistet jeg også litt av piffen, og det var nesten så jeg tenkte at det hadde vært fint å komme tidligere hjem, sier Thor-Erik.

Tilbake til røttene

Rittleder Camilla Mørstad fra Frøy kan konstatere at det ble nok et vellykket ritt i Østmarka.

- Totalt hadde vi 420 påmeldte, og det var litt over fjorårets tall, sier hun.

Tallet et spesielt sterkt siden det også gikk et annet terrengsykkelritt av stabelen samme dag. I Østmarka var imidlertid både eliten og bredden samlet, ettersom Terrengsykkelrittet også er et ritt i norgescupen.

- Dette er et skikkelig terrengsykkelritt, og jeg føler vi kommer tilbake ril røttene med tanke på slik terrengsykling egentlig skal være, sier Mørstad.

Også Endre Løvaas fra samarbeidspartneren Terrengsykkel er stolt over det de har å tilby syklistene.

- Dette er det tøffeste rittet som finnes, og her er også syklistene nødt til å ha mye teknikk. Det hjelper ikke bare å være O2-snapper, smiler Løvaas.

Frøy-jenter til topps

Nordstrand-gutten Anders Hovdenes vant fjorårets utgave av rittet, men i år var han syk og måtte stå over. Likevel var det et meget høyt nivå på feltet, og det var Kristian Torgersen som til slutt vant. Han brukte rett i underkant av tre timer på manndomsprøven.

Av Frøy-rytterne ble Øyvind Aas bestemann i norgescupklassen. Han tok ellevteplass, slått med 25 minutter av vinner Torgersen. Christian Dahl - også han fra Frøy - ble nummer 14.

To ryttere fra Frøy klarte også å gå helt til topps på hjemmebane. I klassen for kvinner over 40 vant Anita Jansen, etter å ha knust sine konkurrenter. Seier ble det også til Karianne Mørstad i jentenes 15-16-årsklasse.

Bastian Solbakken fikk med seg en flott andreplass i 17-18-årsklassen for gutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.