*Nettavisen* Nyheter.

En mer robust bom på Lofthus

Etter at den første bommen ble satt opp på Mons Søviks plass for mange år siden, var den stadig vekk utsatt for hærverk.

Det må etter hvert ha gått opp for Samferdselsetaten at bommen var av en for svak konstruksjon og en ny og robust bom ble satt opp til erstatning for den første bommen. Denne nye bommen fikk nok noen mindre bulker her og der i løpet av alle de årene den var på plass, men den virket stort sett hele tiden. Det så ut som om de som bedrev hærverket av bommen hadde gitt opp å få has på den. For ca. 1 år siden ble det laget en grøft tvers over Mons Søviks plass for framføring av høyspentkabler. I denne forbindelse ble bommen fjernet og lå i flere måneder tippet overende i grøftekanten, som om den var kassert. Det ble så satt opp en helt ny bom, men denne er av en minst like svak konstruksjon som den aller første bommen og resultatet har ikke uteblitt. Det ødeleggende hærverket har igjen startet opp!

Etter min mening er det først og fremst nødvendig med en mer robust bom, men et over-våkningskamera i tillegg vil sikkert ikke være så dumt.Per Lyngaas

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.