*Nettavisen* Nyheter.

En messe for vår tid

Med sikker regi var Nysirkus Bjerke med på å skape en hellig stemning i sirkusteltet. Her ved Andreas, Thea, Sofi og Siri i bakgrunnen. Kristian er også med men synes ikke her.

Nytt og nyskapende. Sirkusmessen som avsluttet Fortellerfestivalen på Linderud gård, ble en vakker og sakral opplevelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nygudstjeneste og Nysirkus i forening. Vakkert. Angela Timmann-Mjaaland og Jesper Holsten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Angela Timmann- Mjaaland, Silje Ingebretsen og klovnen Fredrik Myhre.

LINDERUD: De som tør, gir oss andre nye opplevelser. Tonsen menighet og Nysirkus Bjerke tør, og sist søndag overførte de den hellige stemningen i kirkerommet til sirkusteltet.

Åpningen

Kors og klovn side ved side. Et stille opptog til lyden av kirkeklokkene. Farget lys som toner inn med orgelmusikken, mens kveldens prest tar plass i hjørnet. Lyset skifter og bakteppet innhyller den unge gitarist i mektige naturbilder.

Slik flettes elementene fra Nysirkus effektfullt inn i den tradisjonelle gudstjenesten. Break dance, ballett og akrobatikk veksler messen med Kyrie Eleison og rytmene fra Ten Sing.Dagen etter er kapellan Angela Timmann-Mjaaland svært fornøyd med søndagens nyskapning:

Spennende og fengende. Her har det blitt jobbet fram en gudstjeneste for og barn og unge. Kreativ Nygudstjeneste. En tanke og en idè som har blitt utviklet gjennom et samarbeid. Et strålende samarbeid med Nysirkus Bjerke.

Utvikling

Også for de unge artistene i Nysirkus Bjerke var dette en ny erfaring.

De har vært stolte over å ha fått lov til å være med på en messe. En stor utfordring som bare har vært positiv sier kunstnerisk leder Silvana Jugo, og legger til:

Samarbeidet om denne messen har tilført Nysirkus Bjerke en ny kunstnerisk dimensjon. Sirkusmesse, gudstjeneste i en ny form. Engasjerende og vakkert. En messe for vår tid, avrunder kunstnerisk leder Silviana Jugo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.